Het dragen van een bh

Het dragen van een bh

BRON: Zoë Savalle

BINNENLAND| Borsten, de halve wereld loopt er mee. Elke vrouw verschilt weer qua borsten. De een heeft grote borsten en de ander weer kleinere. Eind 19e eeuw is in het Westen de bh ontstaan. Hiervoor werden de borsten ook ondersteunt, maar dan door middel van een korset. Maar is het dragen van een bh ook nog van deze tijd?

Als je aan borsten denkt denk je vaak ook aan een bh. Een bh staat voor borstenhouder, wat natuurlijk ook de functie ervan is. Iedere vrouw heeft weer andere borsten. Ongeveer 80% van de vrouwen draagt de verkeerde maat bh. Vaak een te kleine, waardoor er bijvoorbeeld wondjes kunnen ontstaan. Borsten bevatten melkklieren, deze heb je als vrouw nodig om je baby borstvoeding te kunnen geven. Ook hebben borsten lymfevaten, die weer zijn gevuld met lymfevocht. De lymfevaten vervoeren de afvalstoffen van en naar de cellen.

Tegenwoordig zijn er ook alternatieve voor bh’s namelijk de bralette of boob tape. Een bralette is zo goed als hetzelfde als een bh. Alleen zit er geen beugel in. Veel studenten gebruiken boob tape. Bij het gebruik van boob tape hoef je dus geen bh te dragen, maar zitten je borsten wel op de goede plek.

In deze reportage beluister je een studente die al een aantal jaar geen bh meer draagt. En komt Ellen Bults aan het woord die verteld wat borstbindweefsel therapie is en wat het met je borsten doet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.