Feyenoord op weg naar de finale

Feyenoord op weg naar de finale

Dit op het sportcomplex van Feyenoord, genaamd Varkenoord. Het logo van de club is hier te zien

Feyenoord staat weer eens in een Europese finale. De laatste was in 2002 voor de UEFA Cup. Des tijds was Borussia Dortmund de tegenstander. Nu twintig jaar later staat de club in de finale van het nieuwe toernooi de Conference League. AS Roma is nu de tegenstander. Feyenoord kan weer de laatste Nederlandse club worden die een Europese prijs binnenhaalt.

De supporters Wouter Prins, Marcel Bulder en Diego Hollestelle en oud-voetballer/huidige stadionspeaker Peter Houtman zien kansen in de aankomende wedstrijd van Feyenoord. Volgens Wouter, Marcel en Peter is er een vergelijking te zien tussen de teams van 2002 en het huidige team. Van Hooijdonk trok des tijds de kar, nu is het publiekslieveling Cyriel Dessers. Het is gokken, maar Feyenoord zou die 4 miljoen euro aan KRC Genk gewoon moeten overmaken, volgens de heren.

De coach van AS Roma is wel ‘The Special One’ ofwel José Mourinho. Hij is geen onbekende voor het Nederlandse voetbal. In 2017 deed hij met Manchester United, Ajax de das om in de Europa League finale. Op defensief gebied is Mourinho een geniaal persoon. Het baart de heren geen zorgen dat Mourinho de tegenstander is, de bal is rond dus het wordt fifty-fifty. Feyenoord hoeft zeker niet onder te doen voor AS Roma, maar het wordt niet makkelijk!

Als Feyenoord de trofee wint dan hebben zij als eerste club de Conference League gewonnen en tevens ook de laatste Nederlandse club die een Europese prijs binnenhaalt. Edwin van de Sar zou bedankt mogen worden, hij is namelijk één van de bedenkers van dit toernooi.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *