Worstelen met acceptatie

Worstelen met acceptatie

Het thema van de podcast is ‘taboes’. Er heerst nog een taboe op het krijgen van een gehandicapt kind. Waarom is dat zo? In de reportage spreek ik met een zorgmedewerker van Gemiva groep over het taboe. Ook spreek ik Mathijs van der Kraaij over het accepteren van een niet aangeboren hersenletsel.

Sterre de Vreugd werkt bij Gemiva groep en werkt met mensen die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Zij geeft aan dat er vroeger vooral een taboe lag op het krijgen van een gehandicapt kind. Nu zijn de zorginstellingen beter, maar er zijn op de kinderafdeling nog steeds kinderen die geen en/of nauwelijks bezoek krijgen.

De tweede bron waarmee ik in gesprek ga is, Mathijs van der Kraaij. Hij leeft nu al bijna twintig jaar met afasie, dit is een taalstoornis en het gevolg van een niet aangeboren hersenletsel. Hoe ging zijn omgeving om met het feit dat hij ineens ‘beperkt’ was? Ook vraag ik hem of hij zichzelf nu volledig accepteert zoals hij is.

Over de auteur

Fenna Monteiro

Ik ben Fenna Monteiro, 22 jaar oud en studeer journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding. Op deze persoonlijke site plaats ik mijn producties. Neem gerust een kijkje! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.