Haaglandenvoetbal het ideale opstapplatform voor beginnende sportjournalisten.

Haaglandenvoetbal het ideale opstapplatform voor beginnende sportjournalisten.

‘Haaglanden Voetbal’ is een productie van TR Media en is een onafhankelijk voetbalnieuwsplatform dat dagelijks nieuws, interviews, reportages, foto’s  over het amateur- en betaalde voetbal in de regio Haaglanden brengt. Verder elk weekend actuele uitslagen en standen (via live scores).

Haaglandenvoetbal bestaat uit een erg grootteam, het is dan ook een onwijs groot platform in de omgeving Den Haag. Zo bestaat het team uit onder andere Hoofdredacteur Ton Beije, meerdere redactieleden, een team verslaggeving, columnisten, een dataredactie en een team fotografie. Dit is dan alleen het team voor de website. Haaglandenvoetbal heeft ook zijn eigen tv zender. Haaglandenvoetbal tv. Ook hier werkt een groot team aan om elke keer weer een mooie uitzending te maken.

Haaglandenvoetbal is van alle markten thuis. Zo bestaat hun website uit een nieuwspagina waarop je het laatste nieuws kunt lezen over alles wat speelt in de omgeving Haaglanden. Zo ook het verhaal van Maurice Steijn, die afgelopen week aangifte heeft gedaan na bedreigingen aan zijn adres van NAC supporters. De aanleiding van de aangifte was dat zoon van Maurice Steijn, Sem Steijn spelend voor ADO Den Haag. Afgelopen dinsdag avond na zijn doelpunt wees naar zijn achternaam Steijn achterop zijn shirt. Dit ging gepaard met een middelvinger naar het publiek. Sem Steijn gaf na afloop aan dat de actie niet handig was maar dat er de afgelopen jaren zoveel is gebeurd in de familie Steijn na alle bedreigingen dat hij zijn woede even niet meer kon beheersen. Vader Steijn zei dit over de actie van zijn zoon. Die actie van gisteren? Dat was toch een superactie. Ik was trots op de actie die hij gedaan heeft.” Het heeft uiteindelijk dus wel consequenties gehad.

Haaglandenvoetbal laat ook alle uitslagen en standen van al het voetbal zien. landelijk doen ze de keuken Kampioen Divisie, de 2e divisie en de 3e divisie zondag. Het amateurvoetbal van de Zaterdag en de zondag, het vrouwenvoetbal. En zaalvoetbal. Haaglandenvoetbal organiseert ook een eigenvoetbal toernooi. Hiervoor kunnen teams zich aanmelden via een aanmeldformulier. Het toernooi start al in de eerste helft van het seizoen. Nieuw komend toernooi is, dat teams die in de eerste knock-out ronde worden uitgeschakeld, in het toernooi kunnen terugkeren via een zogeheten verliezersronde. Een extra kans dus om toch door te draaien in het toernooi. De clubs uit de divisies, hoofd-, eerste- en tweede klassen spelen voor de Sir Winston Cup, de clubs uit de derde- en vierde klassen treden in het strijdperk om De Halve Maan Cup.

Bij HV tv wordt aandacht gegeven aan alle voetbalwedstrijden. Er worden altijd de belangrijkste wedstrijden van dat weekend uitgelicht. Ton Beije presenteert de uitzending en er zijn per aflevering verschillende gasten die over het onderwerp van die week komen praten. Ook heeft Haaglandenvoetbal een rubriek studio ADO. Hier gaat alles ADO Den Haag.  Zo waren in de laatste aflevering trainer van ADO Gianni Franken te gast en centrale verdediger Herve Matthys te gast. Hierin kijken ze terug op de afgelopen wedstrijd die ADO heeft gespeeld en blikken ze vooruit op de komende tegenstander en wat ze er van verwachten. Het TV-programma is ook via het TV-kanaal van Den Haag FM te zien in: Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer, via ZIGGO: Kanaal 40   / Caiway: Kanaal 67 (gehele Caiway-gebied)  / KPN: Kanaal 1312 / XS4ALL: Kanaal 1312. Op donderdag vanaf 18.00 uur, diverse herhalingen, ook op vrijdag).

Bij Haaglandenvoetbal werken veel jonge beginnende sportjournalisten die graag hierin carrière willen maken. Zo kun je dus verslaggeven van amateurwedstrijden tot bij ADO Den Haag. Dit alles is wel op vrijwilligersbasis. Zo hebben al meerdere beginnend sportjournalisten daarna de stap gemaakt naar grotere omroepen als Omroep West.

Eindredacteur en baas bij Haaglandenvoetbal was te gast bij onze podcast om wat meer te vertellen over Haaglandenvoetbal. Waar kunnen beginnende sportjournalisten beginnen?, zijn er doorgroei mogelijkheden. Dit alles wordt besproken in onze podcast De Sportieve Zetel. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn Giro D’Italia, Paardensport, Feyenoord in de finale van de Conference League.

 

Over de auteur

Max Vorster

Maximilian Vorster is een journalist die zich overal in vast bijt. Zijn hart ligt in de sport en dat is dan ook iets wat Maximilian graag in zijn vrije tijd doet. werkgevers noemen Maximilian een harde werker en een echte doorzetter. Direct met Maximilian in contact? Mail dan naar maximilianvorster@gmail.com of stuur een berichtje op LinkedIn. Tot snel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.