De Centrale Eindexamens zijn weer bezig!

De Centrale Eindexamens zijn weer bezig!

Afbeelding van tjevans via Pixabay

Buren die niet stil kunnen zitten, hete gymzalen, docenten die op je vingers kijken en uren in de boeken duiken: dat is het dagelijks leven voor veel eindexamenleerlingen op dit moment. De Centrale Eindexamens van het middelbaar onderwijs zijn weer volop bezig. Het LAKS overspoelt weer met klachten en TikTok staat vol met herkenbare struggles van de leerlingen.

Elk jaar lijkt het wel zo dat de examens een stukje lastiger worden. Hoe de vragen worden gesteld verdanderd met de jaren en ook het onderwijs is natuurlijk de afgelopen twee jaar op een andere manier gegeven, waar de gevolgen nog van te voelen zijn tijdens de examens. Voorbereiding is natuurlijk het halve werk. De examenbundels die elk jaar worden gemaakt sluiten zo goed mogelijk aan op de stof, met de steeds veranderende domeinen. Er wordt meer focus gelegd op een gezonde levensstijl tijdens het voorbereiden, zodat je fit en gezond je examens in gaat.

Hoe gaat het de examenleerlingen tot nu toe af en hoe hebben zij zich zo goed mogelijk voorbereid? Indy Schuurman, eindexamenleerling van de MAVO, en Jaap koopmans, medewerker voor bijles, eindexamentrainingen en examenbundels bij Lyceo, vertellen hier over!

Over de auteur

Tessa Huisman

Ik ben een fulltime muziekfanaat, enthousiaste student en nieuwsgierig aagje. Ik sta open voor alle kanten van een verhaal en duik graag diep in een onderwerp. Mijn producties maak ik met de grootste aandacht en passie, ik hoop dat je dit ook er in terug hoort!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.