Nederlandse jongeren backpacken massaal in Midden-Amerika

Nederlandse jongeren backpacken massaal in Midden-Amerika

Nu de coronacrisis een beetje aan het einden blijkt te komen en reizen naar verre locaties weer mogelijk is, besluiten veel jongeren te gaan backpacken in midden en zuid Amerikaanse landen. Een van de grootste boekingssites wereldwijd genaamd Hostelword, ziet de populariteit onder Nederlandse klanten om naar landen als Mexico, Colombia en Costa Rica stijgen. Wat is de reden voor deze opkomende trend, en hoe is het om momenteel als Nederlandse backpacker in deze landen rond te reizen?

Het aantal Nederlanders die afgelopen maanden met hun backpack afreisden naar Midden-Amerika is ontzettend toegenomen. Dit melden reisorganisaties en vliegmaatschappijen, nadat het aantal boekingen de pan uit stegen. Vooral na de maanden september was het ontzettend populair onder jongeren om na een lange corona perioden een tussenjaar te nemen en deze door te brengen op een van deze zonnige locaties. “Normaal willen jongeren vaak naar Bali of landen bij Indonesië, maar dit was nog niet mogelijk. Er zijn geen tot nauwelijks regels om landen als Mexico in te reizen, waardoor dit voor veel jongeren een goed alternatief is”, zegt meneer Joey Spraakman van Oak Travel.

Hostelworld is een van de bekendste en grootste boeking sites ter wereld. Met reizen naar 178 landen, 36.000 accommodaties en meer dan 13 miljoen geverifieerde beoordelingen van gasten, krijgen zij dagelijks grote aantallen boekingen binnen. Ook zij zagen aan het aantal boekingen dat de populariteit rondom het reizen in Midden en zuid Amerikaanse landen groeit. Mexico, Colombia en Costa Rica waren de afgelopen tijd, de drie meest gekozen bestemmingen onder Nederlandse Backpackers. Ook de landen Guatemala, Panama en Peru kwamen afgelopen tijd te staan in de top 10 meest gekozen reisbestemmingen.

Een half jaar geleden besloot Sake Dijkhuizen na het behalen van zijn master, als backpacker op reis te gaan. In eerste instantie was hij van plan om aftereizen naar Azië, dit was op dat moment niet mogelijk doordat de grenzen in verband met de coronacrisis dicht waren. Hij is toen opzoek gegaan naar een alternatieve reisbestemming, doormiddel van het doorspitten van reisblogs en websites. Nadat hij contact kreeg met een backpacker die op dat moment in Mexico was, besloot hij na alle leuke verhalen zijn ticket te boeken en zijn reis uit te stippelen. Toen een vriend van hem vertelde dat hij ook plannen had om op reis te gaan besloten zij om elkaar in Mexico te meeten, om dan vanuit daar samen door te gaan.

“Ik merk dat het aantal Nederlandse toeristen flink is toegenomen. Dit zal voornamelijk komen doordat de coronacrisis voor veel mensen roet in het eten heeft gegooid kwa gemaakte plannen maar ook mentale gesteldheid. Ik denk dat heel veel studenten en jongeren dachten ‘ik moet echt het land uit’, waaronder ik. Dit merk je ook echt terug hier op locatie. Een andere reden is dat veel grenzen van landen en continenten door de coronacrisis dicht waren, zoals landen in Azië. Qua corona regels verschilt het per land. In Guatemala gaat bijvoorbeeld alles om 11 uur dicht terwijl hier in Colombia er eigenlijk weinig corona regels zijn. De enige regels die er zijn is dat je in het openbaar vervoer een mondkapje op moet, maar verder is het hier eigenlijk gewoon zoals voor de coronapandemie. “, zegt Sake Dijkhuizen.

Los van de soepele regels en de gesloten grenzen van landen in Azië of Australië, kiezen veel backpackers ook een Midden Amerikaanse reisbestemming door de prachtige geschiedenis en cultuur in de landen. Een van de favoriete bestemmingen voor backpackers is Mexico, en ook hier kleurt het de laatste tijd dan ook flink Oranje. De oude Azteekse en Maya-complexen van Mexico en historische koloniale steden zijn prachtig en velen staan aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Mexico heeft binnen de rijke culturen van het land een bijzondere combinatie van inheemse mensen en bevolkingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *