De Boston Celtics neemt het op tegen de Golden State Warriors in de 2022 NBA Finale

De Boston Celtics neemt het op tegen de Golden State Warriors in de 2022 NBA Finale

Na een zinderende zeven weken lange Play-off series in de NBA is het nu zover. De NBA-finales worden geopend in het Chase Center in San Francisco waar de Golden State Warriors in hun thuisbasis het gaan opnemen tegen de Boston Celtics. De Warriors hebben een lange rustweek achter de rug door het kloppen van de Dallas Mavericks in vijf wedstrijden. De Boston Celtics wisten zich pas afgelopen zondag te kwalificeren door een enorme spannende serie tegen de Miami Heat. 

Boston heeft een indrukwekkende Play-off series achter de rug door grote teams te hebben verslagen. De Brooklyn Nets van supersterren Kevin Durant en Kyrie Irving werden overklast, en werden binnen vier wedstrijden uitgeschakeld door de Celtics. Dit wordt ook wel de clean sweep genoemd, wanneer het verliezende team geen enkele wedstrijd van de serie weet te winnen. Daarna stonden de titelhouders Milwaukee Bucks op het schema. Zonder de sterspeler Khris Middleton stond Milwaukee alsnog sterk in hun schoenen. De serie werd tot het nippertje uitgevochten waar Boston in de laatste game 7 als winnaar uit de bus kwam. Net zoals bij Milwaukee was de serie tegen Miami Heat ook tot de laatste wedstrijd spannend. Miami, met spelers als Jimmy Butler en Bam Adebayo, plaatste zich als nummer 1 in de eastern conference. Het team uit Miami liet hier en daar toch wat steekjes vallen in de wedstrijden waardoor Boston na een spannende series zich afgelopen zondag wist te bekronen als de kampioenen van de eastern conference Hierdoor kwalificeerde zij zich voor de finale waardoor Boston het donderdag 2 juni het moet opnemen tegen de kampioenen van de western conference, de Golden State Warriors. 

Mark van de basketbal podcast ziet de Celtics uiteindelijk ook de titel mee naar Boston nemen. “Ik denk dat ze toch met wat geluk in de finales zijn gekomen. Ze moesten in de series al tegen de favoriete Milwaukee Bucks, die het zonder Khris Middleton moesten doen. Dat hebben ze op het nippertje gewonnen en dat was de moeilijkste opponent die ze waren tegengekomen. Dit is ook het team van destiny. Ik denk ook dat ze uiteindelijk de titel pakken”.

De Golden State Warriors hebben spelers zoals Step Curry en Klay Thompson, die bekend staan als de meest elite drie-punt schieters aller tijden. Volgens fans en analysten zijn de Golden State Warriors de favorieten, ondanks dat ze soms toch een wat slordige Play-off series achter de rug hebben gehad. Vooral in de series tegen de Memphis Grizzlies zat het vaak nog niet helemaal in orde. Ook hebben ze als zwakke punt nog wel dat ze vaak de bal onnodig verliezen, een turnover. Toch ligt het aan de sterspelers van het team waardoor iedereen vertrouwen in hun heeft. Curry is een speler die overal op het veld kan schieten met zijn drie-punters. In de series tegen Dallas is namelijk gebleken dat het vrij moeilijk is om tegen hem te kunnen verdedigen. Daarnaast heb je ook Klay Thompson en Jordan Poole die ook makkelijk een driepunter kunnen schieten van ver. Dit Golden State team is aanvallend momenteel een van de sterkste NBA-teams in de competitie. Daarnaast hebben ze ook een all-star met Draymond Green die voor de defensie zorgt. Ook een hele sterke speler bij de basket zowel defensief als offensief. Na de series tegen de Dallas Mavericks werd het Warriors team ook als favoriet bestempeld. 

Tim van de basketbal podcast heeft daarnaast een interessant feit voor de finales. “De Boston Celtics zijn het sterkst on the road. Ze zijn sterker bij uitwedstrijden dan thuis, terwijl de Warriors dus sterker thuis zijn. De eerste wedstrijd wordt ook thuis bij Golden State gespeeld”. Ook denkt Tim dat de Warriors degene zijn die de titel pakken. “Ik denk Warriors in zes. In zes wedstrijden ronden ze het wel af”.

De Warriors kampen wel met een blessuregolf waardoor ze vier spelers missen. Onder andere James Wiseman en Andre Iguodala zijn grote namen die gemist worden. Bij Boston missen ze Sam Hauser met een schouderblessure.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.