Gamen op een professioneel niveau: “Ze zitten minimaal 12 uur per dag achter een beeldscherm”

Gamen op een professioneel niveau: “Ze zitten minimaal 12 uur per dag achter een beeldscherm”

Snelle reflecties en denkvermogen. Dat zijn belangrijke skills die je nodig moet hebben om een E-sporter te worden. Afgelopen weekend werd een van het grootste E-sport toernooien van de wereld gespeeld in Busan, Zuid-Korea. Teams van over de hele wereld streden toen tegen elkaar. Achter een computer.

E-sport staat voor Electronic Sports, en dit is competitief gamen. Spelers die meestal tussen de zestien en dertig jaar oud zijn, hebben van gamen hun baan gemaakt en doen dit op een professioneel niveau. Zij zijn elke dag bezig achter een computer of tv aan het gamen om hun denkvermogen en reflexen te verbeteren. Journalist Danny van Gend vertelt dat E-sporters minimaal 12 uur per dag aan het trainen zijn. “Dan moet je ook denken aan het hele plaatje. In die twaalf uur zitten ook andere activiteiten zoals analyses doornemen, updates van de game bekijken. In China en Zuid-Korea ligt de lat hoger en zijn professionele E-sporters soms tot 18 uur per dag bezig met de games”.

Maar hoe ziet zo’n leven als een E-sporter eruit, en hoe word je er een? In deze reportage spreken we met journalist Danny en een opkomende gamer die ambitie heeft om naar de profs te gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.