Het festivalseizoen is weer begonnen

Het festivalseizoen is weer begonnen

We kunnen weer onbezorgd naar festivals toe. Er worden geen QR-codes meer gescand en je hoeft ook niet meer bang te zijn voor een besmetting met corona. Gewoon lekker genieten van de muziek, andere activiteiten n een hapje en een drankje. In het pinksterweekend vond het foodtruckfestival plaats in Zoetermeer naast de Silverdome.

Uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen worden mensen gelukkiger van een muziekfestival. Door de beat, verschillende tonen en melodieën die wij horen worden wij gelukkiger ongeacht het weer. Tijdens muziek wordt er dopamine aangemaakt, waardoor we ons automatisch vrolijk voelen. We luisteren continu goed naar liederen van muziek en daar maken wij verwachtingen bij.De ene keer blijken onze verwachtingen juist over dat de beat verandert, de andere keer worden we verrast. Dit alles brengt plezier met zich mee. Iedereen kan weer lekker losgaan, wat niet middenin de pandemie kon. Hopelijk blijft dit zo!

Gera van Vliet, mede-eigenaar evenementenorganisatie Bruisend geeft aan dat zij niet voor plaatsen als Amsterdam kiest. Deze steden vindt zij te groot en  groot en liggen te veel voor de hand. Ze kiest voor de plaatsen die minder groots zijn waaronder Zoetermeer, Woerden, Tiel, Volendam en Enkhuizen.

Bij deze evenementen is voor ieder wat wils, voor jong en oud! Naast de lekkere hapjes en drankjes zijn er ook: muzikale bingo, livemuziek, schminken, silent disco, en kindervermaak. Entree is gratis, maar voor de producten en diensten betaal je geld.

Helaas zat het weer de laatste dagen niet mee, daarom is besloten om eerder af te bouwen.

Sheila Neijman, gelukscoach van Heart4Happiness zegt dat er niet een speciale formule is om gelukkiger te worden. Dat hangt allemaal van verschillende factoren af. Je kan niet zo zeggen van ‘festivals worden wij als mensen gelukkiger.’ Er zijn ook mensen die er niet gelukkig van worden. Maar muziek en met vrieden op een festival aanwezig zijn zijn essentiële punten voor geluk. Echter blijft geluk subjectief, want wat voor jou geweldig kan zijn, kan voor de ander helemaal niks zijn. Kortom je moet iets bezoeken waarvan jij houdt.

Tot slot, het weer kan een reden zijn dat mensen wat somberder worden. Maar het het heeft allemaal met mind set te maken. Als het regent tijdens het festival dan kan je ook denken van ‘ik zie maar één keer die band.’ Dus dan weegt jouw bezoek aan het fesitval zwaarden dan de regen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.