Wordt dit de zomer van de trein in Europa?

Wordt dit de zomer van de trein in Europa?

De Eurostar rijdt sinds vorig jaar weer vanuit Amsterdam Centraal naar London | Foto: Jelmer Koper

‘s Avonds vertrekken en geheel verzorgd om de volgende aankomen in een Europese wereldstad? Een reis waar de vakantie al onderweg begint? Dat is die met de trein. Uit een recente enquête van De Telegraaf blijkt 69% van de Nederlanders positief over deze vorm om van A naar B te komen aan te moedigen. De Telegraaf! Gemiddeld tot 1 miljoen mensen ging voor corona op treinvakantie.

Met de slechte publiciteit voor de luchtvaartsector ligt de kans er voor het oprapen voor de internationale treinen tot ver in Europa. Hoe populair is vakantie met de trein eigenlijk, in hoeverre is dit ontwikkeld ten opzichte van vroeger en bovenal: hoe krijg jij deze zomer je vakantie weer op de rails?

In de volgende reportage spreken we met oud-medewerker in de jaren ’80 van Wagonlit. Zij verzorgde Europese treinreizen door heel het continent, met diverse trajecten via Nederland. Ook nemen we een kijkje bij de nieuwe generatie. Bram Horsman, hij is bijvakstudent aan de TU Delft van Transport, Infrastructure en Logistics. Maar daarnaast tevens fanatiek treinfan.

Over de auteur

Jelmer Koper

Radiojournalistiek is echt mijn ding. Altijd bezig met het nieuws offline én online. Vrijwilliger bij de lokale radio-omroep ZFM Zandvoort en het multimediale platform Zandvoort Inside. Afwisseling tussen verdiepende producties en het dagelijkse, snelle nieuws spreekt mij aan. Politiek, activisme en maatschappelijke conflicten zijn onder andere thema’s die in mijn straatje passen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *