Opvallendste zomertrends van 2022: “Crocs vind ik echt afschuwelijk”

Opvallendste zomertrends van 2022: “Crocs vind ik echt afschuwelijk”

Terug naar de 90’s en 60’s. De fashion trends van dit jaar hebben veel inspiratie van de vroege jaren. Nu de zomerperiode bijna aanbreekt in combinatie met het festivalseizoen is het voor sommige dan ook handig om te weten wat precies de zomer trends zijn voor dit jaar!

De trends in de fashion wereld ontstaan niet zomaar. Ze kunnen ontstaan door maatschappelijke problemen of politieke veranderingen. Tijdens de pandemie zaten de meeste thuis met zijn of haar lounge of trainingskleding omdat het voornamelijk comfortabel zat. Benedicta Badu, familielid van een van de oprichters van het merk The New Originals, is ook een groot fan van de meer comfortabele stijl. “Het is gewoon grappig dat joggingbroeken tegenwoordig wat normaler zijn om te dragen dan voorheen. Vroeger had het namelijk een bepaalde status als je door dat soort kleding droeg”. Dit vertaalde zich ook naar de fashion wereld waar comfort meer de norm werd. Ook zijn er steeds meer mensen die neon felle kleuren dragen sinds de pandemie.

De grootste en opvallendste trend die steeds meer door beroemdheden wordt gedragen zijn de Crocs. Volgens Kelly Staa zijn de Crocs mede door de pandemie een groot succes. “De pantoffel werd tijdens de pandemie steeds vaker gedragen en mede door merken als Balenciaga die hun eigen variant van de Crocs uitbracht bleek het een groot succes”. Een andere trend die in de zomer vaak terugkomt zijn de rechthoekige en cateye zonnebrillen. Deze trend is heel erg geïnspireerd door de vroegere jaren waar destijds vooral de randen van de bril dik waren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.