Beschermen van je gegevens online

Beschermen van je gegevens online

Er bestaat een grote kans dat Tech bedrijven zoals Google en Facebook momenteel stap voor stap je activiteiten op het internet aan het volgen zijn. Steeds meer consumenten van grote Social media platforms zijn zich daarvan bewust. Uit het recent verschenen GDMA Global Privacy Monitor 2022 blijkt namelijk dat het percentage van mensen, dat bewust is van het delen van data door Tech bedrijven, is gestegen van 28% naar 66%. Van die groep mensen is 74% ook bereid om hun data te delen in ruil voor relevante advertenties en services.

Toch zijn er nog steeds een hoop consumenten bang dat hun gegevens in de verkeerde handen komen. Recent kondigde het platform TikTok aan dat Chinese medewerkers toegang hebben tot de privacygegevens van Amerikaanse gebruikers. De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC heeft Apple en Google sindsdien ook geadviseerd om TikTok te verbieden van de App stores. Maar ondanks dat Tech bedrijven steeds meer macht krijgen op het internet, is er dan toch nog mogelijk om veilig te surfen op het internet zonder dat je wordt getraceerd? Data-programmeur Dennis van Ingen vertelt van niet. “Data wordt gelekt. Het gebeurt gewoon en er is eigenlijk weinig dat je ertegen kan doen. Steeds verschillende wachtwoorden gebruiken voor elke website is wel handig, want als een bedrijf zoals Facebook ineens wordt gehackt liggen gevoelige gegevens zoals je wachtwoord en dergelijke ook op straat”.

Om uit te zoeken hoe je je het best online kan beveiligen en het proces in kaart te brengen wat er met je gegevens gebeuren ging verslaggever Duc Tai met twee programmeurs langs in gesprek.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *