Hoe het toerisme in Lissabon het uitgaansleven veranderd

Hoe het toerisme in Lissabon het uitgaansleven veranderd

Nu de coronabesmettingen beperkt zijn, kunnen we deze zomer weer zorgeloos los gaan in bars en clubs. Na twee jaar strenge maatregelen, waaronder de ingrijpende sluiting van de uitgaanssector, valt er voor de feestbeesten onder ons nog een hoop in te halen. En dat doet men massaal, dus ook in Lissabon. Wanneer de zon ondergaat, de terrassen volstromen en de iconische geluiden van de historische trams langzaam wegeppen, maakt de stad zich op voor het bruisende nachtleven.

Portugese autoriteiten spreken van een aanzienlijke stijging wat betreft het toerisme in Portugal, in vergelijking tot andere populaire Europese vakantielanden. Hoewel er sprake is van een sterke stijging, blijven de cijfers nog onder het aantal toeristen van voor de pandemie.

De 24-jarige Beatriz is werkzaam bij een restaurant bij de LX-Factory in Lissabon. Zij en haar collega’s zijn erg blij met de terugkeer het buitenlandse uitgaanstoerisme in Lissabon: “Lissabon leeft van het toerisme, en in het bijzonder van de horeca. Tijdens de pandemie viel alles weg, omdat Portugal verder onvoldoende export producten heeft.”

Ondanks het feit dat veel inwoners van Lissabon blij zijn met de financiële gevolgen van het toenemende uitgaanstoerisme, is lang niet iedereen erover deze ontwikkeling te spreken. Zo zouden er meer buitenlandse toeristen clubs en bars zijn dan Portugese, wat tot frustraties leidt bij lokale bewoners.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *