Snorfietsen op de rijbaan, niet iedereen is er enthousiast over

Snorfietsen op de rijbaan, niet iedereen is er enthousiast over

“Het bleek dat er heel veel ongelukken op de fietspaden waren met snorfietsen. Daarnaast kregen we klachten van fietsers dat ze last hadden van de luchtvervuiling tijdens het fietsen”, geeft de woordvoerder van Verkeer en Mobiliteit, Heleen de Boer, aan. Vanaf donderdag 30 september moeten de snorfietsen de rijbaan op. De Boer zegt blij te zijn met dit besluit.

Iedere bestuurder moet vanaf donderdag een helm dragen en mag alleen op het fietspad waar dit staat aangegeven. Niet alle weggebruikers zijn positief over dit besluit. “Ik vind het een absurde, eerlijk gezegd, ver gezochte maatregel”, zegt een voorbijganger geïrriteerd. Volgens haar is dit niet de juiste oplossing. De Boer snapt deze reactie: “We proberen op veel straten in Utrecht de maximale snelheid van 30 kilometer per uur in te zetten. Ik hoor ook dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid op de rijbaan maar uit onderzoek blijkt dat het voor snorfietsers veiliger is dan op het fietspad.”

In Amsterdam werd deze regel al in april 2019 ingezet, uit de evaluatie blijkt dat de helft van de snorfiets bestuurders nog steeds niet tevreden is. Volgens de Boer zal dit in eerste instantie ook in Utrecht gebeuren, maar puur omdat de bestuurder nog moeten wennen aan deze regel.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *