Een kijkje nemen bij het Media Art Festival in Leeuwarden

Een kijkje nemen bij het Media Art Festival in Leeuwarden

Madelief van de Beek, fuck. Volgens mij doe ik feminisme verkeerd.

In Leeuwarden is het Media Art Festival aan de gang, vanaf 24 september tot 10 oktober kunnen bezoekers de kunstwerken bekijken. Veertien jonge kunstenaars uit Nederland en het buitenland vertonen hier hun werk. Ze zijn gescout tijdens hun examenexposities. Op zaterdag 9 oktober worden er twee prijzen uitgereikt: De Young Master Award 2020/21 en de Young Master Audience Award 2020/21. De eerste prijs wordt uitgereikt door vier juryleden uit verschillende landen, zoals Guiliana Grippo. Zij heeft grafisch ontwerp gestudeerd aan de Universiteit in Buenos Aires. Na het bezoek aan MAF kunt u stemmen op uw favoriete Young Master Expositie. Degene met de meeste stemmen wint de Young Master Audience Award.

Alle kunstwerken hebben iets te maken met media en licht. Een expositie die hier te zien is, is: fuck. Volgens mij doe ik feminisme verkeerd van Madelief van de Beek. Het is een levendige, humoristische kijk op feminisme in 2020, en hoe we het navigeren. Feminisme is niet makkelijk te duiden, een methode en een uiting van hoop tegelijkertijd, en het varieert radicaal tussen verschillende perspectieven.

Madelief van de Beek produceerde een openhartige, autobiografische reflectie waarin ze onderwerpen als eenzaamheid, zelfvertrouwen en seksuele autonomie aanhaalt.

Over de auteur

Bente Meijer

Ik ben Bente Meijer en ik studeer journalistiek in Utrecht. Wij houden jullie elke week op de hoogte van het laatste nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.