Uitreiking Gouden Griffel en Penseel bij de Gouden Kinderboekenborrel

Uitreiking Gouden Griffel en Penseel bij de Gouden Kinderboekenborrel

Bron: Britt Burgers

AMSTERDAM – De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en op dinsdag 5 oktober was de opening, namelijk de Gouden Kinderboekenborrel. Deze vond plaats in de Centrale Markthal in Amsterdam en hier werden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt. Dit zijn de belangrijkste kinderboekenprijzen voor beste Nederlandstalige kinderboek en illustraties. De Gouden Griffel is dit jaar gewonnen door Pieter Koolwijk met het boek ‘Gozert’ en het Gouden Penseel is gewonnen door Ludwig Volbeda met zijn illustraties in het boek ‘Hele verhalen voor een halve soldaat’.

‘Wat ik nu voel kan ik nog niet zo goed benoemen’ zegt Peter Koolwijk, die door het dolle heen is. ‘Gozert’ is zijn zesde geschreven boek en is de eerste die is bekroond met de Gouden Griffel. Ludwig Volbeda kon ook nog niet goed beseffen dat het Gouden Penseel voor hem is: ‘Ik ben blij en overrompeld’.

De Gouden Kinderboekenborrel werd georganiseerd door stichting CPNB, de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek. Zij zijn hét marketing- en communicatiebureau dat zich richt op het stimuleren van het lezen van Nederlandstalige boeken. Eveline Aendekerk is directeur van stichting CPNB en opende dan ook de borrel. Onze verslaggever Britt Burgers was ter plekke.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *