Zo word je een succesvolle rapper

Zo word je een succesvolle rapper

In 2015 was New wave het best beluisterde album van het jaar. Dit was een keerpunt voor de Nederlandse Hiphop scene: de artiesten behaalde zoveel streams, dat het minimale aantal voor een gouden plaat werd verhoogd. Vandaag valt rapmuziek niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Zo zijn 4 van de best beluisterde artiesten in ons land rappers. Maar wat is het geheim achter hun succes?

Volgens Giorgio Hokstam, muziekdeskundige bij RTL Boulevard, is het belangrijk dat je wat te vertellen hebt. Daarnaast moet je natuurlijk kunnen rijmen en zorgt een goed team voor een stevige basis.

Rapper Bofplace sluit zich hierbij aan. ‘’Je kan niet over iets rappen en het niet hebben meegemaakt’’, vertelt hij. Verder is het belangrijk dat je zelfverzekerd en consistent bent. ‘’Je kan niet iets droppen en dan denken: nu rust ik even. Je moet continu doorwerken, de studio in en dor blijven schrijven.’’

Ondanks de populariteit worden rapartiesten niet evenveel gedraaid op de radio als andere artiesten. ‘’Ja zal Suzan en Freek bijvoorbeeld eerder horen dan een Dopebwoy. Hier zitten natuurlijk ook commerciële redenen achter’’, legt Hokstam uit. ‘’Een omroep zoals Qmusic draait wat hun publiek wil horen. Wel zie je dat het nu aan het veranderen is. Er zijn tegenwoordig veel dj’s die graag een samenwerking aangaan met rappers.’’

Over de auteur

Nadesty Landvreugd

Hoi! Mijn naam is Nadesty Landvreugd. Ik ben 22 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik ben studente Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Veel lees plezier en laat me weten wat je van de artikelen vindt! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.