Grootste muurschildering van Nederland in Moerwijk! 

Grootste muurschildering van Nederland in Moerwijk! 

Grootste muurschildering van Nederland in Moerwijk

Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos is ervan overtuigd dat Den Haag wel een make-over zou kunnen gebruiken. Er zou meer streetart door professionals moeten komen om lege muren op te vrolijken. Fijn voor Sluijs, is het project dat Studio Giftig heeft gestart, Music & Murals. Daarbij gaat Studio Giftig in gesprek met muzikanten en daarbij een muurschildering maken. Hiervoor hebben zij wel een hele grote muur toegewezen gekregen, een flatgebouw in Moerwijk van wel 54 meter hoog en 15 meter breed! 

De muur wordt voorzien van de grootste muurschildering van Nederland. Kaspar van Leek en Niels van Swaemen hebben hun handen er mee vol. “Gewoon niet te veel nadenken en gewoon doen, echt heel tof!”, meent van Leek.  

“De kunst zou meer opleveren dan dat het zou kosten”, aldus Sluijs. Er zouden mensen zijn die de kunstwerken zullen delen, wat de stad een stuk aantrekkelijker maakt voor toeristen. Omdat hij deze make-over zo belangrijk vindt heeft hij een initiatiefvoorstel ingediend: Stadstrots, maak Den Haag Insta-famous.  

Hij lijkt niet de enige die zich inzet voor het maken van meer streetart. Ook bewonersorganisatie WijWeimar, in de Weimaerstraat in Den Haag zet zich in voor het opvrolijken van de buurt door middel van streetart en strijden dan ook voor een vergunning. Tot op heden hebben zij nog geen vergunning gekregen en dat vinden de mensen jammer. Ook Sluijs vindt dat de vergunning zo snel mogelijk vrijgegeven moet worden.  

In de reportage kijk je naar politicus Ralf Sluijs en streetart artist Kaspar van Leek.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.