ZWOL Bier, gebrouwen door Westlanders, gebrouwen voor Westlanders

ZWOL Bier, gebrouwen door Westlanders, gebrouwen voor Westlanders

Het begon als experiment, met een brouwpakketje in de keuken. Het is nu uitgegroeid tot een heus biermerk. Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn, geboren en getogen in het Westland, brouwen nu in hun mini brouwerij, die te vinden is in een achtertuintje in de Heenweg, voor elke bierliefhebbende Westlander. Hun eerste IPA ligt sinds 2021 in de schappen bij menig slijterij of wordt verkocht in de kroeg om de hoek onder de naam Barre Mannen. En ze gaan door, want onlangs werden drie nieuwe varianten aan het assortiment van ZWOL toegevoegd, die in 2022 te koop zullen zijn.

Voorlopig blijft het bier van ZWOL alleen in het Westland te koop, en streven de mannen ernaar om de eerste Westlandse streekbrouwerij op te zetten. Verse tomaten, prachtige kassen, maar ook mooie plekjes en nu dus een eigen streekbier. Het Westland wordt eigen gemaakt in het bier van ZWOL met haar typerende namen die allen een symbolische betekenis hebben. De IPA, die nu al verkocht wordt, zal aangevuld worden met een blond, stout en tripel bier.

Verslaggeefster Dana Knoppert bezocht de mannen van ZWOL en ging met hen in gesprek over de betekenis van het bier en natuurlijk het Westland, de streek waar zij trots op zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *