De grootste stand-up comedy wedstrijd: Comedy Talent Award

De grootste stand-up comedy wedstrijd: Comedy Talent Award

Het Utrecht International Comedy Festival organiseert weer de grootste Comedy Talent Award om nieuw talent te vinden in Nederland. Meer dan 100 comedians doen mee aan de wedstrijd en er zijn maar liefst 10 voorrondes. Verslaggever Elizabeth neemt een kijkje bij de 2e voorronde.

 

Verschillende comedians komen langs om een paar minuten te spelen. Sommige comedians zitten al jaren in het vak en andere staan pas voor het eerst op het podium. Een voorronde heeft daarom veel uiteenlopende talenten, dat maakt het ook zo uniek! Het gaat van gek naar geniaal (en alles ertussenin) dus leuk zijn deze avonden altijd! Talentvolle deelnemers aan de CTA worden vanaf de halve finales actief geholpen met hun act verbeteren. Ze krijgen bijvoorbeeld workshops en masterclasses met professionele comedians.

Nieuwe talent vinden lukt zeker, vorige winnaars als Tobi Kooiman, Teun van den Elzen, Odette van der Molen en Marco Lopes spelen nu regelmatig op stand-up comedyavonden in clubs en theaters in heel het land. Er zijn elk jaar 2 winnaars: er wordt er een gekozen door het publiek maar ook door een professionele jury. De twee winnaars mogen spelen op het Utrecht International Comedy Festival die 23 februari tot 5 maart in 2022 gaat plaatsvinden!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.