Aaron Asbury brengt debuutalbum ‘Destination Unknown’ uit

Aaron Asbury brengt debuutalbum ‘Destination Unknown’ uit

De tweeëntwintigjarige Aaron Asbury heeft een liefde voor Amerikaanse volksmuziek

Waar tegenwoordig de meeste jongeren kiezen voor pop- en rapmuziek geeft de tweeëntwintigjarige muzikant Aaron Asbury de voorkeur aan folk, country en rock, oftewel Amerikaanse volksmuziek. Vorige week donderdag bracht Aaron Asbury zijn debuutalbum ‘Destination Unknown’ uit.

Met inspiratie van grote artiesten zoals Elvis Presley, Johnny Cash en Bruce Springsteen maakte Aaron Asbury zijn debuutalbum ‘Destination Unknown’. Het album staat voor het verlangen naar vrijheid en het zien van de hele wereld. Iets waar de in Hoevelaken gevestigde artiest ook van droomt: “Met dit album hoop ik uit Hoevelaken en Nederland te breken om later de wereld te kunnen verkennen”. Met nummers als Traveling Man, The Sailor en Heading On kan alvast gefantaseerd worden over dit idee. Ondanks het overkoepelende thema heeft ieder nummer op het album een andere stijl: van songwriter tot wat hardere rock. Daarnaast bevat het album een cover van het nummer The Big Payback van Bruce Springsteen.

Pinkpop
Met deze laatste Amerikaanse legende heeft Aaron Asbury zelfs al een keer op het podium gestaan. Tijdens een optreden op Pinkpop trok Bruce Springsteen zelf, de toen twaalfjarige, Aaron het podium op. “Vanaf het moment dat ik met Springsteen op dat podium stond, wist ik dat dit hetgeen was dat ik later wilde gaan doen.”

Amerikaanse volksmuziek
De liefde voor Amerikaanse volksmuziek krijgt de tweeëntwintigjarige thuis in Hoevelaken met de paplepel ingegoten. “De muziek die thuis wordt gedraaid en waarmee je opgroeit, ga je vaak meer waarderen dan andere muziek. Dat gold ook voor mij.” Op zijn zevende mag hij “eindelijk” op gitaarles om zijn lievelingsnummers van Bruce Springsteen zelf te kunnen spelen. Uiteindelijk vindt Aaron Asbury met de jaren zijn eigen stijl wat resulteerde in zijn debuutalbum.

One-man band
Tijdens zijn albumpresentatie op poppodium Fluor in Amersfoort speelde Aaron Asbury voor het eerst samen met zijn gelijknamige band voor publiek. Hij trad al solo op met zijn one-man band in kleine zaaltjes, theaters en voor privégelegenheden. Nu combineert hij zijn one-man band met de Aaron Asbury band. Samen met gitarist Spijk Groenendijk, contra bassist Timothy Stift, drummer Olger Glorie en pianist Andy Nijmeijer presenteert Aaron Asbury voortaan zijn album op de poppodia en de grotere festivals. “Ik vind deze combinatie heel leuk. Afgelopen donderdag hadden we de albumpresentatie met de band . Dat is heel groot. Op zaterdag had ik dan weer een optreden met mijn one-man band in een Schaapskooi voor dertig man. Dan is de afstand tot het publiek veel kleiner en kan er ook contact worden gelegd. Je bent wat vrijer.”

Toekomst
Naast optredens met zijn one-man band en de Aaron Asbury band zit Aaron Asbury momenteel in zijn laatste jaar van de opleiding eventmanagement aan de Hogeschool Utrecht. Wat zijn Aarons toekomstplannen? “Het lijkt mij leuk om in dat werkveld een parttime baan te zoeken, dus bijvoorbeeld muziekles geven, bands managen of boeker zijn bij een poppodium of theater. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk muziek maken en op zoveel mogelijk plekken spelen om uiteindelijk in de muziek door te kunnen breken. Mijn uiteindelijke doel is om fulltime bezig te zijn met muziek.” Genoeg opties dus voor deze opkomende artiest. Eén ding is zeker: Aaron Asbury duikt vanaf nu, net als zijn album ‘Destination Unknown’ het onbekende in.

In de radio-uitzending van donderdag 18 november is Aaron Asbury te gast in de studio om te praten over zijn debuutalbum, zijn ervaring met Bruce Springsteen op Pinkpop en zijn liefde voor Amerikaanse volksmuziek. Ook speelt hij live zijn nummer Traveling Man. Het fragment zie je hieronder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.