Luca Diez, kwartfinalist van K2 zoekt K3, vertelt over zijn avontuur

Luca Diez, kwartfinalist van K2 zoekt K3, vertelt over zijn avontuur

De spanning bij het programma K2 Zoekt K3 loopt op en de afgelopen weken heeft het publiek kunnen genieten van de eerste studioshows. De kwartfinales zijn ondertussen aangebroken en dat betekent dat er nog maar acht deelnemers in de race zitten om het nieuwe K3’tje te worden. Één van hen is Luca Diez, een jongen van 21 jaar oud uit Zuid-Holland. En ja inderdaad, een jongen.

Het is de derde keer dat er door middel van een tv programma nieuwe leden worden gezocht voor de zanggroep. De groep staat voornamelijk bekend om haar kinderliedjes voor jongens en meisjes, maar iedereen kent de groep wel van vroeger en daarom worden de liedjes van K3 nog steeds als echte meezingers in menig kroeg gedraaid.

Voorheen heeft de groep altijd uit drie meiden bestaan. Oorspronkelijk waren dit Karen, Kristel en Kathleen. K3 dus. In 2009 verliet Kathleen de meigengroep en via een zoektocht op tv werd Josje het nieuwe K3’tje. Weer een paar jaar later besloten de meiden te stoppen en op zoek te gaan naar vervanging. Een volledig nieuw drietal dus. Dit werden Hanne, Marthe en Klaasje. Geen drie K’s meer, maar de naam van de groep bleef traditiegetrouw hetzelfde. Eind vorig jaar kondigde Klaasje aan zich terug te trekken uit K3. Uiteraard moest iemand Klaasje vervangen, en dus werd het concept K2 Zoekt K3 weer her opgezet. Op 11 september begon het programma in België en sinds 24 september wordt het uitgezonden op SBS6 in Nederland.

Via sociale media werd het programma eind augustus aangekondigd. Ook op tv waren spotjes te zien waarin het programma, wat bijna zou gaan beginnen, geïntroduceerd en werd het publiek verrast door het feit dat er mannelijke deelnemers in de aankondiging voorbijkwamen. In de eerste instantie was hier veel kritiek op. Wij in Nederland houden ons graag aan onze tradities. Een jongen in K3, dat hoort niet. Het moeten drie meiden zijn, het liefste een blonde, brunette en een roodharige. Ze moeten mooie jurkjes aan met glitters, lieve teksten zingen en schattige dansjes doen. Een jongen past daar absoluut niet tussen, vond de meerderheid van het publiek. Totdat het programma dan echt op tv was. Een van de mannelijke deelnemers was Luca. Hij viel tijdens zijn auditie bij jurylid Gordon Heuckeroth al meteen erg in de smaak en ondertussen is Luca bij het publiek ook een ware favoriet.

Luca Diez, zoals zijn naam al doet vermoeden gedeeltelijk Spaans, is geboren in Hoek van Holland en is nu woonachtig in Den Haag. Hij studeert daar aan de Dutch Academy of Performing Arts en dat is zeker terug te zien in zijn enthousiaste manier van optreden. Luca zijn belangrijkste focus is zang en dans, en in K3 kan hij deze twee perfect combineren. Dit is dan ook  één van de redenen voor zijn deelname aan K2 Zoekt K3.

Je zou Luca kunnen kennen van een eerdere deelname aan een tv-programma. In 2016 deed hij namelijk mee aan The Next Boy/Girl Band. Dit programma werd tevens uitgezonden op SBS6 en had als doel de nieuwste, beste boy- of girlband te vinden. Na de voorrondes werden er uit twaalf kandidaten twee bands gevormd, die tegen elkaar zouden gaan strijden. Luca schopte het helaas niet zo ver, want hij kwam niet door de auditieronde heen. Wel liet daar daar een zeer positieve indruk achter op het publiek, en was al te merken dat Nederland het laatste van Luca Diez nog niet had gezien. Zijn auditie voor The Next Boy/Girl Band staat op Youtube en heeft ondertussen bijna 34.000 weergaven.

Op de Belgische tv loopt het programma een klein beetje voor, omdat het daar eerder is begonnen, maar in Nederland zal de eerstvolgende studioshow die het publiek te zien krijgt de kwartfinale zijn. Nog acht deelnemers strijden voor een plekje op het podium naast Hanne en Marthe, en Luca is daar één van. Aanstaande zaterdag zijn de kwartfinales te zien op tv in België, op de 22e verjaardag van Luca. Hij zal er toch niet op zijn verjaardag uit vliegen? In Nederland krijgen we dat helaas pas een weekje later te zien. Maar in de tussentijd kan Luca wel alvast terugblikken op zijn avontuur de afgelopen maanden en dat doet hij in de thema uitzending van Voor Elk Wat Nieuws op donderdag 18 november.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.