Reportage: Vuurwerk toerisme in Baarle Hertog

Reportage: Vuurwerk toerisme in Baarle Hertog

De dagen worden korter en de eerste knallen zijn al te horen. Dit betekent maar één ding, oud en nieuw staat voor de deur. Ondanks dat het nog zo’n anderhalve maand wachten is voordat we de eerste rotjes mogen afsteken, wordt er al vol op vuurwerk ingeslagen.

In Baarle Hertog zijn er al heel wat vuurwerk toeristen aanwezig. Baarle Hertog is een klein stukje België in Nederland tussen Breda en Tilburg. Wanneer je de grens over loopt zie je onwijs veel vuurwerk winkels. Er staan over al borden met vuurwerk te koop. Veel van het vuurwerk dat in België verkocht wordt, is illegaal in Nederland. Toch is er geen politie of handhaving te zien in het dorp.

De vuurwerktoeristen geven aan hier te komen voor de goedkope prijzen en omdat je veel vuurwerk niet in Nederland kan krijgen. Sterker nog, misschien is er wel helemaal niks verkrijgbaar in Nederland dit jaar. Het OMT deed namelijk een week geleden een verzoek aan het kabinet om vuurwerk te verbieden. Het OMT is bang dat het vuurwerkgeweld veel IC opnames zal opleveren. Dit kunnen de ziekenhuizen niet aan vanwege de vele corona opnames.

Toch laten de bezoekers van Baarle Hertog zich niet afschrikken, zij vieren oud en nieuw met vuurwerk. Verbod of niet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *