Met moeders in de auto

Met moeders in de auto

Als ik, net terug van een vriendinnetje, bij mijn moeder in de auto stap. Vertel ik over het gesprek wat ik met mijn vriendin voerde over seks. Ze vertelde aan mij dat ze het zo fijn vond dat ik er zo open over praat, dus ik vroeg aan mijn moeder of dat apart was. Waarop zij antwoordde, ‘Nee, als je opgroeit in het huishouden waar jij in woont, dan is dat zeker niet gek nee.’ Mijn moeder is seksuoloog. Thuis praten we er veel over en worden alle mogelijke vragen gesteld. Soms komt er een vriend of vriendin bij ons thuis en die stelt een vraag over seks, dan roep ik vrijwel direct mijn moeder erbij. Altijd krijg ik dezelfde reacties van mijn vrienden daarop, ‘Vraag je dat aan je moeder?!’ Ik moet daar altijd heel hard om lachen omdat dat voor ons thuis helemaal niet iets geks is om te doen.

‘Vraag je dat aan je moeder?!’

Seks is iets moois, iets menselijks, een manier om de liefde te uiten, om iets te vieren en om te genieten. Een seksuoloog is er om je daarbij te helpen als dat niet helemaal goed lukt. Als ik vertel dat mijn moeder seksuoloog is dan krijg ik vrijwel altijd de op- merking te horen, ‘He dat is net zoals bij Seks Education’. Dat is een Britse serie over een seksuoloog en haar zoon. Maar in het echte leven blijkt dit toch anders te zijn. De vrouw in de serie geeft adviezen, als een soort mediator. Mijn moeder, daarente- gen behandeld mensen die pijn hebben bij het vrijen of bijvoorbeeld prostaatkanker hebben gehad. Ze geeft ze oefeningen mee en helpt ze bijvoorbeeld om de spieren van de bekkenbodem te ontspannen. Ik ben heel erg blij dat ik zo open ben

opgevoed en nu zo makkelijk over seks kan praten. Het taboe over seks, ja dat mag van mij opgeheven worden. Het is niks geks, het is menselijk, dus praat er lekker over en doe het zoveel als dat jij zelf wilt.

Over de auteur

Ottelien Devilee

Hii, mijn naam is Ottelien Devilee en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek en heb het heel erg naar mijn zin! Schrijven doe ik vanuit mijn hart en het liefste over verschillende dingen die ik mee maak. Verder luister ik graag naar podcasts waar ik hard om kan lachen of waar ik wat van kan leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *