Baby’s kunnen genieten in de nieuwste baby spa in Leidschendam

Baby’s kunnen genieten in de nieuwste baby spa in Leidschendam

LEIDSCHENDAM-  Een spa voor baby’s? Dat klopt! Floaten in het water en vervolgens een massage krijgen klinkt rustgevend. Dit is vanaf nu voor de allerkleinste kindjes mogelijk in Amare Baby Spa en Coaching. De spa zorgt er niet alleen voor dat de baby tot rust komt, maar ook de ouder. En het heeft ook nog eens allemaal voordelen voor de slaap en gezondheid van het kindje. 

Het floaten

Eerst even een korte uitleg over floaten. Floaten is het ronddobberen in een badje met water op een  lichaamstemperatuur van 37 graden. De baby’s drijven veilig in het water door middel van een nekring. Het water waar de baby’s in drijven is gezuiverd water dus er word geen zeep of chemicaliën gebruikt om zodoende de huid niet te irriteren. De floatsessie duurt maximaal een half uur, dit is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het kindje.. De spa is geschikt voor kinderen vanaf twee weken tot een jaar.Tijdens het floaten komt de baby volledig tot rust. Het badje is diep zodat de kindjes kunnen trappelen. Dit is goed voor de spijsvertering en de motoriek.De golfjes die tijdens het trappelen ontstaan zorgen voor een bepaalde tegendruk die krampjes verminderen.

De massage

Na het floaten krijgen de kleintjes een heerlijke babymassage. Oprichtster  Tamara: ‘Ik doe de behandeling eerst voor op een pop, zodat de ouders de massage gelijktijdig  zelf bij hun kindje kunnen uitvoeren.’ Dit helpt de ouders met het binden met hun kindje. Ook komen ze dan allebei tot rust en kunnen de ouders het thuis ook blijven doen. Door het aanraken van de huid het kindje wordt het gelukshormoon gestimuleerd. Het stresshormoon genaamd cortisol wordt verlaagd en het gelukshormoon serotonine wordt verhoogd.

Nog een extra’tje

Buiten dat ouders terecht kunnen voor een rustmoment bij de salon, zijn ouders ook op het juiste adres voor al hun vragen over hun kleintje. Tamara is namelijk opgeleid als kinder-en jeugdverpleegkundige. De liefde voor baby’s is tijdens haar studie steeds groter geworden. Tamara: ‘ Baby’s zijn heel puur en eerlijk, what you see is what you get en dat vind ik zo leuk’.Ze heeft lang gewerkt in het Juliana kinderziekenhuis en op het consultatiebureau. Dit maakt de salon natuurlijk bijzonder door de extra kennis en liefde voor baby’s.

Blije baby’s, blije ouders

Eind januari 2022 opende de salon zijn deuren. Op het Instagram account van de Amare Baby Spa is te zien hoe het proces van het opzetten van de salon er een beetje uitzag. Ook deelt de eigenaresse foto’s van relaxte baby’s tijdens hun float sessies. De reacties van de ouders waren ook zeer positief. Moeders geven aan dat zij inderdaad relaxed de salon verlaten. Ook slapen de baby’s beter na de behandeling. De salon biedt ook avondsessies aan voor kindjes die moeite hebben om in slaap te komen. Het is voor de baby en de ouders dus een win-winsituatie.

      

Over de auteur

Sarah Bonapart

Hi , ik ben Sarah Bonapart en ik ben 19 jaar. Ik studeer aan de school van journalistiek in Utrecht en heb het daar heel erg naar mijn zin! Het lijkt me superleuk om later mijn eigen tv-show te hebben of bij een redactie van een blad te werken. Veel plezier met het lezen op onze site !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.