No Make Up Day is weer op komst maar is make up niet schadelijk?

No Make Up Day is weer op komst maar is make up niet schadelijk?

Schoonheidsspecialiste Marijke Van Roon weet hier alles vanaf. Ze heeft een salon aan huis waar zij verschillende gezichtsbehandelingen uitvoert genaamd ‘Face and Skin By M’. Marijke zit al vijftien jaar in het vak waardoor ze veel ervaring heeft opgebouwd met verschillende huiden. Ook verkoopt ze veel diverse huidproducten waaronder ook make up.Marijke vindt niet dat make up slecht is voor de huid:’In de loop van de jaren is de make up zo goed ontwikkeld waardoor er betere stoffen inzitten die de huid niet irriteren. Ook is de make up langer houdbaar en minder chemisch. Voorheen zaten er veel parabenen en siliconen in make up producten, dit is nu gelukkig veel minder. Er is nu voor ieder huidtype wat wils op de markt. Het enige is dat mensen goed moeten weten welk product bij hun huid past.’

Marijke vertelt hoe belangrijk het is om soms een dagje geen make up te dragen.’Het is fijn voor de huid om een dagje op adem te komen en de huid hierbij goed schoon te houden. Ik raad dan aan om even een wandeling te maken, want buitenlucht doet de huid altijd goed. Zorg wel voor een goede crème met spf zodat je geen schade van de zon oploopt!’, vertelde Marijke. Zelf doet zij dit ook af en toe. Ze draagt dagelijks wat make up waardoor het soms lekker is om het een dagje niet te doen. Ik vroeg haar of het dragen van make up schadelijk is voor haar zelfvertrouwen:”Sommige mensen zoals ik vinden het juist fijn om make up te dragen doordat ze er meer zelfvertrouwen van krijgen. Als je een slechte nachtrust hebt gehad kan je een meer uitgerust gezicht creëren door wat mascara en concealer op te doen.’ Hierbij vertelde ze dat het ook heel belangrijk is om de make up er goed af te halen met de juiste producten.Zonder make up en met make up kan soms een groot verschil zijn bij sommige mensen.Maar er bestaat ook nog permanente make up zoals getatoeëerde wenkbrauwen of wimperextensions. Deze zijn dus permanent en kunnen er niet zomaar af. Hierdoor hebben mensen weinig make up meer nodig. Daarom vroeg ik of deze vorm van make up ook niet schadelijk is voor het schoonheidsideaal van de mens.” Sommige mensen met bepaalde haar en huidaandoeningen hebben soms geen wimper of wenkbrauw haar. Daarom is permanente make up voor hen een heel mooi alternatief omdat dit tegenwoordig heel natuurlijk lijkt. Ook kiezen sommige mensen voor permanente make up om tijd te besparen in de ochtend. Ik vind het dus totaal niet schadelijk maar juist heel fijn.’ Wat wel voor iedereen volgens Marijke geldt:” Weinig of geen make up, maak elke avond je gezicht schoon. Neem het makkelijke voorbeeld als je een wit t-shirt buiten hangt, is hij een paar uur later ook niet helemaal meer wit. Er zitten altijd wel een paar stofjes op. Dus ook al draag je geen make up, gebruik goede make up removers en verzorgende crèmes zodat je huid mooi blijft. 

Over de auteur

Sarah Bonapart

Hi , ik ben Sarah Bonapart en ik ben 19 jaar. Ik studeer aan de school van journalistiek in Utrecht en heb het daar heel erg naar mijn zin! Het lijkt me superleuk om later mijn eigen tv-show te hebben of bij een redactie van een blad te werken. Veel plezier met het lezen op onze site !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *