Directeur van het ONC Parkdreef met pensioen

Directeur van het ONC Parkdreef met pensioen

ZOETERMEER- Maar liefst 8 jaar heeft ze klaargestaan voor het Oranje Nassau College en nu is daar toch echt een einde aan gekomen. Mariet van Goch, directeur van ONC Parkdreef mocht op 2 juni dan eindelijk met pensioen. Op de school werd een receptie gehouden, waar een hoop docenten en (oud)leerlingen afscheid konden nemen. Een directeur die toch nog graag een oogje in het zeil blijft houden. In een interview vertelde Mariet hoe ze deze 8 jaar zelf ervaren heeft en hoe ze de school met een gerust hart achterlaat. 

Grensverleggend ondernemend

De laatste knuffels werden gegeven en de zelfgeschreven ode’s werden op het podium uitgevoerd. Op woensdag 25 mei vond de afscheidsreceptie van Mariet van Goch plaats. ‘Ik ben hier maar liefst 8 jaar directeur geweest. Om dan op zo’n mooie manier afscheid te mogen nemen van deze plek, vind ik een hele fijne ervaring.’ Mariet vertelde dat ze de school op een bepaalde manier heeft zien groeien en dat dat haar heel goed deed. In mei 2014 begon ze hier aan haar grote avontuur. Ze vertelde dat ze via een advertentie in de krant een sollicitatiebrief stuurde, waarin stond dat de school vroeg om een directeur die inspireerde en die ervaring had. ‘Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat deze school zoveel bereikt heeft. Dat grensverleggend ondernemende dat ik hier terug zie komen.’ Daarmee doelt ze ook op het motto van het ONC Parkdreef; grensverleggend ondernemend.

Toekomst

‘In totaal ben ik meer dan 40 jaar actief geweest in het onderwijs. Je kan dus wel begrijpen dat ik daar niet zomaar afstand van kan nemen.’ Van Goch was naast directeur, ook lid van Unicoz 10-14. Dat is een kleine organisatie vanuit de scholengemeenschap UNICOZ, die de overstap van het primaire basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs zo makkelijk mogelijk wil maken. ‘Joh wat ik in mijn toekomst wil doen. Mensen zeggen wel eens dat ik een mooie ontdekkingsreis zou moeten maken. Lekker naar Schotland of Egypte. Gewoon wandelen en creatieve dingen kunnen doen.’ Ze begint te lachen en verteld dan dat ze de school ook met een gerust hart achter kan laten. ‘Ik heb deze buttons laten maken, in de vorm van een oogje.’ Hiermee zou ze altijd wel een oogje in het zeil blijven houden, maar ook dat ze hoopt dat men net wat meer naar elkaar omkijkt.

Trots op ELVONC

Mariet vertelde dat ze trots was dat ze de school in 8 jaar tijd zo heeft zien groeien. Een van de ondernemende activiteiten binnen de school, is de feestcommissie ELVONC. ‘Ik vind dat zo mooi om te zien dat er een schoolfeest ‘door leerlingen en voor leerlingen’ georganiseerd wordt. Zo ook het laatste schoolfeest, dat in maart gehouden werd. Met het thema Hollywood, mocht de rode loper toch eindelijk een keer uit in de gangen van de Parkdreef. In deze video, zie je een kleine compilatie van wat de feestcommissie op het ONC nou allemaal doet. Wie zorgt voor de belichting, wat wordt er van je verwacht? Ook Mariet verteld hoe trotst ze is op haar leerlingen. Ook weten hoe het schoolfeest met een spannend einde verliep? Bekijk hier dan snel de video!

Over de auteur

Danique Mater

Hey beste lezer! Mijn naam is Danique Mater, ik ben 19 jaar oud en kom uit Zoetermeer. Momenteel ben ik tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en typ ik mijn eerste kilometers op het toetsenbord. Benieuwd naar mijn journalistieke avontuur? Check it out!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *