“Na een paar cursussen en oefenen op vriendinnen, ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf.”

“Na een paar cursussen en oefenen op vriendinnen, ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf.”

Nog maar 19 jaar oud en al een eigen bedrijf. Jongeren in het Westland worden steeds meer ondernemend. Ze gaan op jongere leeftijd beginnen met werken en ze hebben de motivatie voor een eigen bedrijf. Anne-Floor Devilee vertelt haar verhaal, haar bedrijf.

Mijn naam is Anne-Floor Devilee en ik ben 21 jaar oud. Op mijn 18e ben ik begonnen met gelnagels zetten. Deze hobby is uitgegroeid tot zelfs korte opleidingen volgen tot nagelstyliste. Vanuit hier ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Wat voor een eigen business heb je?
ik heb een eigen bedrijf in nagelstyling. Ik doe vooral biab behandelingen, dat is een behandeling op je eigen nagel waarbij je nagels niet beschadigen.

Hoe kwam je op het idee om hiermee te starten
Ik kwam op dit idee nadat ik zelf altijd nagels liet doen en dacht dit lijkt me wel leuk ik ga me hierin verdiepen. Na een paar cursussen en oefenen op vriendinnen ben ik begonnen met mn eigen bedrijf.

Is er veel animo in het Westland voor jou eigen bedrijf?
Ja! Er is veel vraag naar nagelstyling. Veel meiden en vrouwen die er op en top uit willen zien met verzorgde nagels. Zelf zit ik nu bijna volgepland met vaste klanten. Wat leuk is om te zien is dat mijn klantenbestand is erg divers in leeftijd. Jong en oud komen langs, soms ook dochtertjes van vaste klanten die ook een keer mooie nagels willen. Die zijn dan bijvoorbeeld 8 jaar oud, dus dan geef ik ze gewoon een lakje. Biab is slecht voor die jonge nageltjes, daarvoor moeten ze eerst verder groeien.

Heb je weleens gedacht om iets anders te willen doen? Of getwijfeld om te beginnen?
Vooral in het begin heb ik getwijfeld. Ik twijfelde over of ik uberhaupt wel met een bedrijf moest starten, zou het we een succes worden? Op dat moment hield mijn contract van mijn bijbaan in de supermarkt op en had ik niks meer. Ik moest kiezen of nagels doorzetten en een grote stap maken met mijn eigen bedrijf of in een andere winkel gaan solliciteren. Toen koos ik voor mijn bedrijf en ben daar tot de dag van vandaag nog heel erg blij mee. Naast het nagelen volg ik nog een opleiding tot interieurarchitect.

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?
Ik maak reclame doormiddel van social media. Dit doe ik via een Instagram account waar ik foto’s op post van de nagels en de vorderingen. Verder wordt er in de nagel branche veel gebruik gemaakt van mond op mondreclame. Door die vorm van reclame heb ik hulp gekregen met het vergroten van mijn klantenkring. Inmiddels heb ik een grote groep vaste klanten en komen er steeds meer bij.

Wil je hier nog lang mee doorgaan? Hoe zie je dat voor je in de toekomst?
Ik wil nog een aantal jaar doorgaan met nagelen. Het is een stabiel inkomen en ik vind het leuk om te doen. Na mijn studie zou ik wel graag mijn eigen bedrijf in interieur willen beginnen. Maar nagelen is een fijne aanvulling om bij te verdienen.

Over de auteur

Ottelien Devilee

Hii, mijn naam is Ottelien Devilee en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek en heb het heel erg naar mijn zin! Schrijven doe ik vanuit mijn hart en het liefste over verschillende dingen die ik mee maak. Verder luister ik graag naar podcasts waar ik hard om kan lachen of waar ik wat van kan leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *