“Tuurlijk is positief zijn goed, maar je moet wel realistisch blijven’

“Tuurlijk is positief zijn goed, maar je moet wel realistisch blijven’

Julia van Katwijk over het hebben van haar microbedrijf Adore.

Op 27 juni was het de Internationale Dag van de Kleine Bedrijven. Grote multinationals staan constant in de belangstelling waardoor er soms wordt vergeten dat micro-bedrijfjes ook een belangrijk deel uitmaken van de economie. Daar geven we op deze dag dus extra aandacht aan. Een goed voorbeeld van zo een micro bedrijf is Adore. Adore is een haarclip bedrijf opgericht door Julia van Katwijk. Maar hoe is het starten van het bedrijf haar afgegaan?

Ik vroeg Julia hoe ze op het idee is gekomen om Adore op te richten en dit vond ze een leuke vraag! “ Ik draag al jaren lang haar clips, maar door mijn dikke en lange haren zakken de plastic clips heel snel uit of breken ze makkelijk af. Ik zag hier een gat in de markt.’ De oprichtster vertelde dat ze na maanden lang onderzoek gedaan te hebben, de samples heeft besteld. Na een half jaar die uitgetest te hebben lanceerde ze haar eerste collectie.

Om een collectie te lanceren of überhaupt een bedrijfje op te starten en runnen heeft Julia wel iets van kennis moeten opdoen. Daarom vroeg ik me af hoe ze aan deze kennis is gekomen. “Ik studeer International Business Management op de TIO en daar heb ik in mijn eerste jaar al heel veel geleerd over het runnen van een business.’, zei Julia. Hoewel ze door deze studie veel heeft geleerd over het hebben van een bedrijf gaf Julia wel aan dat je het meeste leert door dingen gewoon te doen.

Het bedrijf is opgericht in april wat het dus best wel nieuw maakt. Ondanks dat vroeg ik aan Julia of er ook minder leuke kanten zitten aan het hebben van een nieuw microbedrijf. Julia antwoordde hierop dat er absoluut ook een mindere kant van het verhaal aan zit.’ Vaak hebben mensen de verwachting dat er er gelijk resultaat te zien is. Tuurlijk is positief zijn goed, maar je moet wel realistisch blijven. Hiermee bedoel ik dat er een hoop tijd, energie en geld geïnvesteerd moet worden om te groeien voordat je iets van resultaat te zien krijgt.’

Hoewel het bedrijf dus nog niet zo lang bestaat ben ik toch benieuwd naar haar toekomstplannen. Julia vertelde dat ze graag zou willen uitbreiden qua kleuren en designs van de clips.Ook hoopt ze dat haar clips in meer winkels komen te liggen. 

Ook benieuwd naar het video item wat ik hierover heb gemaakt? check dan deze link!

https://youtu.be/J1ry8ZecZKU

Over de auteur

Sarah Bonapart

Hi , ik ben Sarah Bonapart en ik ben 19 jaar. Ik studeer aan de school van journalistiek in Utrecht en heb het daar heel erg naar mijn zin! Het lijkt me superleuk om later mijn eigen tv-show te hebben of bij een redactie van een blad te werken. Veel plezier met het lezen op onze site !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *