De bouw van de megabioscoop in Ypenburg is hervat

De bouw van de megabioscoop in Ypenburg is hervat

Het bouwproject van de megabioscoop in Ypenburg staat weer in volle gang na ruim vijf jaar stil te hebben gelegen.Rondom het onafgemaakte gebouw zijn gelukkig weer bouwvakkers te zien die druk bezig zijn aan de cascobouw. De super grote bioscoop opent als alles volgens plan gaat, eind deze zomer haar deuren. De grote vraag is zit Ypenburg te wachten op dit mega filmhuis?

De gemeente 

De stadsdeelwethouder van Leidschendam-Ypenburg  Kavita Parbhudayal maakt zich samen met andere mensen van het stadsdeel sterk voor allerlei activiteiten voor jonge en oudere jeugd. Het is immers een ‘jong’ en kinderrijk stadsdeel. De nieuwe bioscoop ziet Kavita dan ook als een mooie aanvulling op het aanbod aan ontspanning voor jong en oud.”De bioscoop is heel welkom als stadsdeel waar relatief nog weinig uitgaansmogelijkheden zijn als je het vergelijkt met de rest van Den Haag.’

De bewoners

De bewoners van Ypenburg hebben hier natuurlijk ook een mening over. De bioscoop wordt namelijk dichtbij woonwijken gebouwd. De buurt heeft al veel meldingen bij de politie gemaakt over de overlast van hangjongeren. Ze zijn bang dat door de komst van het grote filmhuis er een flinke stijging van de overlast die de hangjongeren veroorzaken gaat komen.”Ik ben bang dat het  uit de hand gaat lopen en dat daardoor de buurt heel erg achteruit gaat.’, vertelde Chellensty Van de Gaag. De gemeente antwoordde hierop dat zij inderdaad op de hoogte zijn van de overlast van de hangjongeren. Ze zitten daar bovenop en als het nodig is zetten zij een integrale aanpak in. Daarbij werkt het stadsdeel nauw samen met het jeugdwerk, de politie, de BOA’s, het Centrum Jeugd en Gezin en andere relevante partners. Dat doen zij zowel groepsgericht als persoonsgebonden.

Geen groot gevolg voor de winkels

Over het gevolg van de komst van de bioscoop voor het winkelcentrum van Ypenburg heb ik Ilonka van de winkeliersvereniging gesproken.Zij kwam tot de conclusie dat er niet een enorme stijging in de drukte is te verwachten. Dit zou moeten komen omdat de bioscoop niet heel dichtbij het centrum zit. En ten tweede zouden de mensen via het station rechtstreeks naar de bioscoop gaan waardoor het dus ook niet drukker wordt bij de winkels in het winkelcentrum. Desondanks dat denkt Ilonka wel dat het een win is voor de horecaondernemers van Ypenburg.

De horeca

Chellensty Van de Gaag werkt ook al jarenlang bij de bekende snackbar Verhagen. Zij denkt dat de komst van de megabioscoop zeker wel invloed gaat hebben op de drukte in de snackbar.”Vaak hebben mensen toch wel na of voor de film trek en dan komen ze echt wel even langs om een vette hap te halen’. Ook vroeg ik of de afstand tussen de bioscoop en de snackbar niet een probleem zou zijn voor de toekomstige  bioscoopbezoekers.

‘De snackbar zit ook in het centrum maar mensen vinden het vaak niet erg om een stukje te reizen voor een lekkere maaltijd’, vertelde de snackbar werkneemster. 

Wel of geen goed idee?

De megabioscoop brengt een hoop voordelen met zich mee zoals nieuwe uitgaansmogelijkheden voor jong en oud. Hierdoor wordt het dus ook drukker bij de omliggende horecagelegenheden. Een groot nadeel is de overlast van jongeren wat het met zich mee brengt. Hier zou de gemeente zich dan extra voor moeten inzetten. 

Over de auteur

Sarah Bonapart

Hi , ik ben Sarah Bonapart en ik ben 19 jaar. Ik studeer aan de school van journalistiek in Utrecht en heb het daar heel erg naar mijn zin! Het lijkt me superleuk om later mijn eigen tv-show te hebben of bij een redactie van een blad te werken. Veel plezier met het lezen op onze site !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *