Vroeg pieken is het nieuwe uitgaan

Vroeg pieken is het nieuwe uitgaan

ZOETERMEER – Vanaf 25 September mogen de nachtclubs en discotheken in Zoetermeer en in de rest van Nederland weer open, maar ze moeten wel om 00:00 uur sluiten en daar zijn de meeste het niet mee eens. Mensen die uit willen gaan zullen dus eerder moeten gaan dan dat ze eigenlijk zouden willen.

Als je naar een nachtclub of discotheek wilt gaan moet je vanaf dan ook een coronatoegangsbewijs hebben. Het is nog onbekend hoelang deze maatregelen blijven gelden, maar het demissionaire kabinet zal er over een maand weer naar gaan kijken. Er is verder ook geen maximum aan het aantal bezoekers dat naar binnen mag, je hebt dus alleen een corona toegangsbewijs nodig.

Het lastige hieraan is dat veel clubs het hier niet mee eens zijn, daarom zeggen sommige horeca ondernemers dat ze er geen gehoor aan gaan geven. De burgemeester van Zoetermeer heeft al aangegeven dat wanneer horecazaken/clubs zich niet aan de regels houden ze eerst een waarschuwing krijgen voordat ze worden beboet, maar of clubs daar van schikken is nog maar de vraag, omdat ze eigenlijk geen mensen willen weigeren.

Veel uitgaanders zijn het hier ook niet mee eens. Ze moeten nu vroeg uitgaan om nog iets van hun avond te maken. Dat vond ook een uitgaander die ik sprak, hij zei: ‘Ik ben blij dat de clubs weer open gaan zodat ik weer gezellig met mijn vrienden kan uitgaan. Het is alleen wel jammer dat we maar tot 00:00 uur kunnen, maar daar is nu niks aan te doen. Ik hoop dat het snel anders zal zijn en dat we weer snel tot diep in de nacht kunnen feesten, want dat is toch wel het leukste van het uitgaan.’

Hieronder is nog een interview met een paar clubliefhebbers aan wie we vroegen wat zij nou echt vonden van deze nieuwe regel en of uitgaan nog wel hetzelfde is met deze maatregel.

Over de auteur

Samantha van Reijsen

Hai! Ik ben Samantha van Reijsen, beginnend student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, maar ik woon in Zoetermeer. Ik ben erg nieuwsgierig en dat is vooral mijn drive om verhalen te vinden en door te vertellen aan anderen. Niet alleen schrijf ik maar maak ik ook foto's en documentaires voor verschillende bedrijven en in mijn vrije tijd ben ik bezig met de site voor het lokale cultuurcentrum in Zoetermeer om alle gebeurtenissen bij te houden. In het dagelijks leven heb ik het dus vaak druk, maar dat vind ik juist erg fijn. Ik schrijf graag over evenementen en bijzondere dingen die gebeuren in de buurt, vooral om de mening van het volk te laten horen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.