Stoelyoga en koffie, dat kan allemaal in de ”Week van de ontmoeting”

Stoelyoga en koffie, dat kan allemaal in de ”Week van de ontmoeting”

Eén van de activiteiten tijdens de ''Week van de ontmoeting.''

DELFT- In Delft wordt aankomende week de ‘’Week van de ontmoeting’’ georganiseerd. Het doel van deze week is om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan door ze met jonge mensen in contact te brengen.

Een week lang van 30 september tot 7 oktober, worden er verschillende activiteiten in Delft georganiseerd. Van wandelen tot aan yoga, er is voor iedereen wat te beleven.

Volgens Karin Schrederhof, wethouder wonen, WMO en sport in Delft is het belangrijk dat deze week georganiseerd wordt. Mevrouw Schrederhof hoopt dat jonge mensen zich bewust worden van de eenzaamheid onder ouderen. ‘’Je hoopt dat na het deelnemen aan een activiteit tijdens de week van de ontmoeting, jonge mensen zich toch blijven inzetten voor eenzaamheid onder ouderen en zich misschien ergens bij aansluiten om in contact te blijven met ouderen’’, vertelt Schrederhof.

De week van de ontmoeting wordt georganiseerd voor jong en oud, iedereen is welkom. Mevrouw Schrederhof vertelt dat ze de vrijwilligers in Delft erg dankbaar is, omdat zonder hen deze week niet door kon gaan.

Naast de ‘’Week van de ontmoeting’’ worden er ook regelmatig andere activiteiten georganiseerd voor eenzame ouderen. Regelmatig stellen verschillende sportverenigingen in Delft ruimtes beschikbaar waar ouderen nieuwe contacten kunnen leggen. In de toekomst hoopt mevrouw Schrederhof dat dit zeker voortgezet kan worden en dat veel mensen zich hiervoor blijven inzetten.

In het volgende fragment gaan we  in gesprek met drie ouderen op de Sandino weg bij een inloop ochtend tijdens de ”Week van de ontmoeting”. Wij vragen wat zij van deze week vinden en hoe zij te maken hebben met eenzaamheid.

https://soundcloud.com/user-368859103/nena-roest-week-van-de-ontmoeting/s-ze3bZetiqTC?si=4de19cb067fb41049d7d5e2bb41793f0

 

 

Over de auteur

Larissa Kuiper

Ik wens je veel lees en kijkplezier op mijn website! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *