Straks betaald parkeren op de TU Delft?

Straks betaald parkeren op de TU Delft?

Delft, Netherlands. May 2016. The Technical University of Delft building.

DELFT – Betaald parkeren. Iets waar niet iedereen gelijk zo blij van wordt. Om de parkeer drukte in Delft te reguleren, heeft de gemeente besloten om betaald parkeren in te voeren. Iets waar de TU Delft niet gelijk om stond te springen. De kans dat mensen hun auto’s gratis bij hen stallen is nu groter en daar zijn nu discussies over.

Ah, shit… je moet hier ook al betalen!” Iets wat je Nederlanders vaak hoort zeggen. Om de overbodige drukte te voorkomen, heeft de gemeente Delft besloten om betaald parkeren in te voeren. De commissie van ruimte en verkeer heeft op donderdag 9 september uitgebreid gedebatteerd over het voorstel om 2509 parkeerplaatsen te onttrekken aan de openbaarheid.

Omdat de TU Delft geen zin heeft in ongewenste gasten, leek het hen een goed idee om het betaald parkeren ook in te voeren op de campus. “Straks lopen we het risico dat heel de stad bij ons gaat parkeren”, aldus Director Campus & Real Estate Jaco van Noppen. CRE is hier al langer mee bezig, maar wanneer het voorstel precies ingaat, is nog niet bekend.

De CDA-fractie had het graag anders gezien. Zij vertelden begrip te hebben voor de wens van de TU om het parkeren te reguleren, maar volgens de partij had de gemeente dat moeten doen.

Benieuwd naar wat omwonenden van deze discussie vinden? Beluister het audio artikel van Juliano en kom er achter!

https://soundcloud.com/julvalo/aud-20211001-wa0023

Over de auteur

Danique Mater

Hey beste lezer! Mijn naam is Danique Mater, ik ben 19 jaar oud en kom uit Zoetermeer. Momenteel ben ik tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en typ ik mijn eerste kilometers op het toetsenbord. Op de middelbare school zat ik al bij de redactie van het schooljournaal en stond ik in de wandelgangen bekend als razende reporter. Tof om van m'n passie, m'n beroep te maken. Benieuwd naar mijn journalistieke avontuur? Check it out!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.