Handtekeningactie voor nieuwe school in Delft

Handtekeningactie voor nieuwe school in Delft

Persoonlijke ontwikkeling van het kind staat bij het Mercurius College centraal.

DELFT – Het Mercurius College in Delft is niet een gewone middelbare school. Naast de standaardvakken wordt er veel tijd besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de scholier, door middel van onder andere toneel en muziek. Maar na drie jaar houdt dit noodgedwongen op, er is nog geen zogeheten “Vrije School” voor de bovenbouw. Daarom is het Mercurius College gestart met een project om de eerste volledig vrije middelbare school in Delft te stichten. 

Sinds 1 juni 2021 is er een nieuwe wet ingegaan, genaamd ‘meer ruimte voor nieuwe scholen.’ Zonder dat er een voorstel aan andere besturen in de regio moet worden gedaan, kan men nu gelijk het initiatief voor een nieuwe school bij duo.nl indienen, zolang er genoeg belangstelling is voor de nieuwe school. ‘Met deze wet is de drempel voor het oprichten van een nieuwe school verlaagd.’ Vertelt Mandy Bekooij, bestuursadviseur van de wethouder van onderwijs Delft.

Hoe verloopt het proces?

Het Mercurius College is de afgelopen weken druk bezig geweest met het verzamelen van ouderverklaringen en op zeven oktober hebben ze de benodigde 636 verklaringen behaald. Nu is het afwachten tot de minister van onderwijs goedkeuring geeft, daarna begint de taak van de gemeente. ‘De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van de school,’ Legt Bekooij uit. ‘Een initiatiefnemer zal de gemeente, als het zover is, contacteren en zullen hierover samen in gesprek gaan.’

In onderstaand audiofragment spreekt Juliano van der Knaap met initiatiefnemer Nelleke Guequierre over hoe ze op het idee van dit project gekomen is:

https://soundcloud.com/julvalo/een-vrije-school-voor-iedereen-het-mercurius-college-in-delft?si=4b39ddc1240a4bd89af86fa9d2909868

Over de auteur

Batja Sternal

Als eerstejaarsstudent journalistiek uit Zoetermeer vind ik het interessant om me te verdiepen in politieke en maatschappelijke kwesties. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken en uit te gaan met vrienden. In de toekomst zou ik het heel gaaf vinden om te kunnen werken als onderzoeksjournalist of documentairemaker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *