Bij Intratuin Zoetermeer is het al Kerst

Bij Intratuin Zoetermeer is het al Kerst

Kerstdorp zit vol details

ZOETERMEER – De zomer is amper voorbij, maar toch al zin in Kerst? Je bent niet de enige. Bij de Intratuin in Zoetermeer kan je vanaf deze week alweer genieten van de kerstshow, dat is nog eerder dan vorig jaar.

Bij binnenkomst voel je de kerststemming al hangen. Overal hangen lichtjes en er staat een pratende boom die zorgt voor een bijna Efteling-achtige sfeer. Zelfs de oven in het café van het tuincentrum speelt een kerstliedje af wanneer hij klaar is. ‘Nieuw dit jaar is het treinstation wat wij zelf in elkaar hebben gezet.’ Vertelt Jean-Paul Smits, assistent-bedrijfsleider van Intratuin Zoetermeer. ‘Ook zijn er meer bewegende elementen te vinden. Zo zijn er elfjes waarvan de armen bewegen, dat zorgt voor een veel dynamischer beeld.’ Elk jaar zijn er weer andere thema’s, dit jaar is goud erg in. Ook worden er vaker originelere ornamenten in de boom gehangen, behalve de gebruikelijke kerstbal. Je kan het zo gek niet bedenken, er worden zelfs kerstballen verkocht in de vorm van keukengerei en alcoholische dranken.

Goud is erg in deze kerst

Het proces

De eerste stappen voor de kerstshow worden al in januari gezet. Na het brainstormen worden er moodboards gemaakt, daar ontstaan de ideeën bijna vanzelf. Nadat alles in schaal getekend is, begint het opbouwen. ‘In totaal werken er zo’n vijftig mensen mee aan het bedenken en opbouwen van de kerstshow.’ Legt Smits uit. ‘Dit jaar hebben de Kerstdorpbouwers, een duo wat meedeed aan het tv-programma Merry Little Christmas, meegeholpen aan het creëren van ons kerstdorp.’

 

Hoewel het nog even duurt tot Kerst, is het zeker niet rustig in de Intratuin. ‘We mogen niet klagen, er wordt al veel verkocht.’ Vertelt Smits trots. ‘Dit is voor het eerst sinds maanden dat alles echt weer een beetje mag, je ziet dat mensen er zin in hebben.’

In onderstaand audiofragment is te horen hoe Rebecca Looije aan klanten in de Intratuin vraagt wat zij vinden van de kerstshow:

https://soundcloud.com/user-654705535/bezoekers-kerstshow-intratuin?si=6aa4bfb3517e403e845965763dea1942

Gedeelte van het kerstdorp

Over de auteur

Batja Sternal

Als eerstejaarsstudent journalistiek uit Zoetermeer vind ik het interessant om me te verdiepen in politieke en maatschappelijke kwesties. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken en uit te gaan met vrienden. In de toekomst zou ik het heel gaaf vinden om te kunnen werken als onderzoeksjournalist of documentairemaker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *