Modern winkelcentrum veranderd in sfeerloze winkelstraat

Modern winkelcentrum veranderd in sfeerloze winkelstraat

leeg winkelpand in winkelcentrum de Bogaard, Rijswijk

RIJSWIJK- Shoppen, eten en vooral genieten van de heerlijke sfeer. Wat destijds een te gek shop-centrum was blijkt nu een sfeerloze winkelstraat te zijn.

 De Rijswijkse Bogaard was een van de eerste winkelcentra in Nederland. Sinds 18 september 1963 konden mensen een bezoekje brengen aan het modern gebouwde winkelcentrum. Sinds 15 jaar geleden begint het winkelcentrum steeds meer leeg te lopen. Dat de bogaard een sfeerloos zootje geworden is komt voornamelijk door de te hoge huur waardoor veel winkeliers te hard moesten werken om de hoge huur nog te kunnen betalen. Jessy Esser, ex-winkelier Bogaard: ‘Toen de bogaard net geopend was, was het er altijd gezellig en druk met veel zelfstandige winkels, maar toen de V&D vertrok was het al snel gedaan’.

Vroeger zag de Bogaard er heel anders uit dan nu. ‘Voorheen hadden we een gezellig plein waar mensen iedere zaterdag weer konden genieten van te gekke optredens. Ook waren er veel meer winkels te vinden. Hoewel de sfeer vroeger te gek was is het er nu echt vreselijk’ aldus Esser’.

Oplossing

De hoop blijkt nog niet op te zijn voor het Rijswijkse tegenvallertje. Volgens Renee de Winter, voorbijganger in de Bogaard, valt het zeker nog te redden. ‘Ik denk dat de Bogaard zeker nog wel wat kan doen om meer mensen te trekken. Denk bijvoorbeeld aan meer populaire winkels in de lege winkelpanden, zoals de Zara of de Primark. Of gratis parkeren voor bezoekers. Er is nog van alles te bedenken om de Bogaard weer helemaal hot te maken! Ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in, maar dan moet er wel echt wat gebeuren’.

https://soundcloud.com/user-149500132/whatsapp-audio-2021-10-15-at-183609-1/s-WXeLxYBwCPA?si=dc6b97b7213d452ab00f98d492e3453d

Over de auteur

Britt Doré

Hallo allemaal! Mijn naam is Britt Doré, ik ben 17 jaar en studeer aan de school voor journalistiek. Mijn interesses liggen vooral bij tv en radio. Ook vind ik interviews en podcasten super leuk om naar te luisteren! Ik wil me graag verder ontwikkelen en heb nu al zin om van alles over de journalistiek te gaan leren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *