Groot oefenscenario op schoolplein in Schipluiden voor de hulpdiensten

Groot oefenscenario op schoolplein in Schipluiden voor de hulpdiensten

SCHIPLUIDEN – Op 11 oktober 2021 werd er een grote oefening gehouden door politie, brandweer, gemeente Midden-Delft, EHBO en GHOR. Het scenario bevatte veel situaties die wellicht echt zouden kunnen gebeuren. Dit trok veel toeschouwers aan die een gave show kregen. 

De hulpdiensten uit onze regio maken wel eens heftige gebeurtenissen mee en moeten dan goed handelen en hulpverlenen. Dit moet je natuurlijk oefenen: ‘Het is belangrijk om te oefenen, ook met andere kazernes in de regio, om zo, als er echt een incident is, goede hulp te verlenen waardoor de veiligheid van de inwoners/ondernemers is verzekerd en het incident goed en op tijd bestreden wordt’ aldus Irene van den Akker, communicatiemedewerker bij veiligheidsregio Haaglanden. 

Het oefenscenario bevatte een lijnbus die tegen een frietkraam aanreed en vervolgens het schoolgebouw invloog, er is brand uitgebroken, er lag een auto op z’n kop, er was een persoon die vastgebonden zat in een auto en nog veel meer. Deze situaties werden door verschillende kazernes in onze regio opgelost door samen te werken.  

Veiligheid
Met zo’n 50 à 100 man die toekeken moet dit natuurlijk wel veilig gebeuren. Ze hebben hekken en linten neergezet om zo toeschouwers op veilige afstand te houden. Ook vertelt Irene dat omwonende hierover een brief hebben gekregen en via sociale media en de huis-aan-huis krant zijn geïnformeerd over de oefening. Dit heeft voor een goeie afloop gezorgd: ‘De oefening is zeker succesvol geweest, de oefendoelen zijn behaald’ eindigt Irene mee. 

https://soundcloud.com/fleur-vieveen/fleur-vieveen-oefening-hulpdiensten/s-0aK17dyvlsB?si=1d74ee9143234aa18665c32a94a0517b

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *