‘Prikkelarme’ kermis voor iedereen

‘Prikkelarme’ kermis voor iedereen

Prikkelarme-middag op de kermis, Zoetermeer

ZOETERMEER- Felle lichten, harde muziek, suikerspinnen en allerlei soorten attracties. Alleen bij deze kermis is dat voor één middag net wat anders. De lichten zijn minder fel, de muziek minder hard en de attracties gaan zachter dan normaal. Maar waarom?

De najaarskermis bij het Silverdome mag dit jaar weer doorgaan. Van zaterdag 23 oktober tot en met zondag 31 oktober draait de kermis weer op volle toeren. Het motto van de kermis is altijd al geweest: ‘Kermis voor iedereen’ en speciaal daarom is er een prikkelarme-middag  georganiseerd. Op maandag 25 oktober is er een prikkelarme kermis van 14.00 tot en met 16.30. Bezoekers met ADHD, autisme, epilepsie of andere beperkingen kunnen deze middag dan ook van de kermis genieten. Hierbij houdt de kermis rekening dat geluid-, rook-, en lichteffecten zachter of uitgaan.

‘Prachtig toch! Ik vind het een mooi initiatief, kermis is voor iedereen en dat blijkt maar weer.’ zegt Bjorn van der Let, medewerker van attractie: ‘Tropicana, winners paradise ’. Dat de muziek zachter is en de lichten minder fel zijn mag de pret niet drukken, jong en oud komt toch gezellig naar de kermis. ‘Het is flink druk zoals je ziet. Ze zouden eigenlijk er een hele dag van moeten maken, de bezoekers hebben het enorm naar hun zin. Logisch, iedereen wil wat van de kermis meemaken! Eigenlijk zouden meerdere kermissen hier rekening mee moeten houden.’ aldus Bjorn. Als het ligt aan de medewerkers van de attracties op de kermis, is volgend jaar de ‘prikkelarme’ middag zeker weer van kracht.

In onderstaande reportage is te horen wat de bezoekers vinden van het initiatief om een prikkelarme kermis te organiseren en hoe ze deze middag hebben ervaren.

https://soundcloud.com/samantha-v-reijsen/prikkelarme-kermis-voor-iedereen-samantha-van-reijsen/s-lB7qGI8KKd2?si=773b518c0f6a4085a1442dd05ae581f4

Over de auteur

Samantha van Reijsen

Hai! Ik ben Samantha van Reijsen, beginnend student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, maar ik woon in Zoetermeer. Ik ben erg nieuwsgierig en dat is vooral mijn drive om verhalen te vinden en door te vertellen aan anderen. Niet alleen schrijf ik maar maak ik ook foto's en documentaires voor verschillende bedrijven en in mijn vrije tijd ben ik bezig met de site voor het lokale cultuurcentrum in Zoetermeer om alle gebeurtenissen bij te houden. In het dagelijks leven heb ik het dus vaak druk, maar dat vind ik juist erg fijn. Ik schrijf graag over evenementen en bijzondere dingen die gebeuren in de buurt, vooral om de mening van het volk te laten horen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *