Hokkentoernooi, hét voetbal fenomeen van het jaar

Hokkentoernooi, hét voetbal fenomeen van het jaar

Door: Ottelien devilee, twee spelers tijdens het Hokkentoernooi

WESTLAND – Aankomende zondag is het zover. Het jaarlijkse evenement keert terug, het Westlandse Hokkentoernooi! Hét voetbal fenomeen voor alle vriendengroepen, voetbalteams, klasgenoten, noem het maar op. Ditmaal vindt het plaats op VV Westlandia, een voetbalvereniging in Naaldwijk. De organisatrice van het toernooi is Sanne van der Berg.

Dit jaar vindt het niet een maar wel twee keer plaats. Normaal gesproken wordt het toernooi op VV Quintus georganiseerd, maar door het grote succes en door het lang niet kunnen sporten en feesten door Corona, besloot Sanne van der Berg in gesprek te gaan met het bestuur van Westlandia. Sanne verteld, ‘Mijn vrienden en ik hebben zo genoten van het toernooi op Quintus, dat we zo snel mogelijk nog zo een toernooi wilde. Een nadeel, we zouden het zelf moeten organiseren. Gelukkig speel ik zelf bij Westlandia, dus ben ik naar het bestuur gegaan en heb ons plan voorgelegd. Ze waren vrijwel meteen enthousiast, dus ik startte gelijk met het organiseren.’

Het hok

 

Een hok, keet, schuur, drankkeet en zuipschuur. Ze hebben veel benamingen, maar in het Westland wordt het toch gewoon een hok genoemd. Het is een plek bij een tuinder waar jongeren kunnen feesten, alcoholische versnaperingen kunnen nuttigen of gewoon lekker kunnen chillen. Vaak zit er in een hok een vriendengroep. Met deze vriendengroep doe je mee aan het Hokkentoernooi. Ieder hok heeft een eigen naam, zo heb je Hok ’t Tuintje, Hok duh Zon, Hok ut Laantje ga zo maar door. In totaal doen er 40 verschillende teams mee. De hokken zijn in 8 verschillende poules geplaatst, 5 teams per poule. Ze spelen 4 rondes en de winnaars gaan door, uiteindelijk is er ook een grote finale en een mooie prijs. Na de prijsuitreiking volgt er een derde helft waar gefeest kan worden.

Supporters zijn altijd welkom, dus heb je zin om te komen kijken of een drankje te komen doen bij de derde helft? Kom dan aankomende zondag 31 oktober, naar VV Westlandia in Naaldwijk.

Verslaggeefster Ottelien Devilee sprak met oud- en nieuwe deelnemers.

https://soundcloud.com/user-303987083/interview-hokkentoernooi-ottelien-devilee/s-dMyX8kcjBTV?si=ae4986f61f3647e18caccd8255517888

Over de auteur

Ottelien Devilee

Hii, mijn naam is Ottelien Devilee en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek en heb het heel erg naar mijn zin! Schrijven doe ik vanuit mijn hart en het liefste over verschillende dingen die ik mee maak. Verder luister ik graag naar podcasts waar ik hard om kan lachen of waar ik wat van kan leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *