Coronaregels genegeerd tijdens Black Friday

Coronaregels genegeerd tijdens Black Friday

Leidschendam- Grote groepen mensen staan in de Westfield Mall of the Netherlands in de rij om tijdens Black Friday massaal gebruik te maken van de hoge kortingen in alle winkels. Overal waar je kijkt houdt niemand zich aan de coronamaatregelen die momenteel gelden voor alle Nederlanders. Vanavond om 19:00 geven demissionair Minister-President Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuwe persconferentie. Haagse bronnen melden dat er weer strengere maatregelen worden aangekondigd. Maar het lijkt erop dat men de Black Friday sale toch belangrijker vindt dan het handhaven van de maatregelen.

Ondanks het feit dat 95% van de Nederlanders antistoffen heeft en 85% volledig gevaccineerd is, gaat het niet goed. De ziekenhuizen slaan alarm en raken over 10 dagen in het zogenoemde ‘code zwart’ als er geen extra maatregelen getroffen worden, dit meldt Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

We zitten nu misschien wel op het slechtste moment in de Coronacrisis om mensen massaal te verlijden met hoge kortingen en gratis producten. Vanavond maken Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend dat er strengere maatregelen zullen komen, maar tot die tijd zullen groepen jongeren, gezinnen en vrienden met z’n allen naar drukke plekken gaan om de gewilde Black Friday niet te missen.

The Westfield Mall of the Netherlands is een zeer Populaire nieuwe mall in Nederland. Niet gek dus dat mensen uit heel Nederland naar Leidschendam reizen om in deze mall maximaal profijt te halen uit de Black Friday deals. Wie om zich heen kijkt ziet dat het gezegde ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’ geen leugen is. Een vrouw doet even haar mondkapje af waardoor mensen als een soort kudde gedrag haar zullen volgen. De anderhalve meter afstand is hier niet te zien, dat gaat ook amper met zoveel mensen die haasten om op tijd ergens te kunnen shoppen.

Feit is dat de basismaatregelen moeten worden gehandhaafd om de binnenstroom van Covid-patiënten te beperken. Dat zal met de tijd steeds lastiger worden omdat men klaar is met de situatie waar we inzitten.

https://soundcloud.com/user-877643350/dean-interview?si=78e99c6d83634ed1b2f9330ab76479c6

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.