Storing, na storing….

Storing, na storing….

Er waren veel geïrriteerde mensen afgelopen donderdag te zien die met de trein wilden reizen. Het treinverkeer via Woerden lag namelijk stil tussen het begin van de middag tot 19:37. Alle treinen tussen Utrecht en Rotterdam, Den Haag en Leiden reden in deze periode niet. Tot grote ergernis van vele mensen.

Een woordvoerder van Stedin vertelt aan nu.nl dat de storing te maken had met werkzaamheden in Woerden. Hierdoor zijn er stroomkabels die lopen naar een voedingsstation van ProRail geraakt. Bij zo’n voorval is het gebruikelijk dat er wordt overgeschakeld naar een back-up stroomkabel, maar ook deze was door de werkzaamheden beschadigd.

Doordat er geen treinen reden tussen steden die erg belangrijk zijn voor het treinverkeer stonden overal veel mensen te wachten in de hoop dat ze toch nog een alternatief toegewezen kregen. Reizigers werden door de NS geadviseerd om te reizen via Schiphol en Amsterdam-Zuid maar het gevolg daarvan was dat alle treinen tussen Schiphol en leiden, Utrecht en Amsterdam overvol zaten. Dit zorgde ervoor dat veel mensen niet meer naar hun werk of school konden gaan omdat ze anders een uur om moesten reizen in een trein die helemaal vol zit.

Een NS-medewerker vertelt dat dit soort storingen vaker zullen voorkomen in de wintermaanden. Dan zal het niet liggen aan werkzaamheden maar aan het feit dat de wissels minder goed zullen schakelen als het vriest. Ook vertelt hij dat ze bij slecht weer vaak contact zouden kunnen verliezen met de machinisten, als dat gebeurt leggen ze uit voorzorg alle treinen in de buurt stil om ongelukken te voorkomen.

https://soundcloud.com/samantha-v-reijsen/ns-storing-reportage-samantha-van-reijsen?si=6b85c7fd86f44cd58c841a575b612657

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.