Van slapen tot schaatsen!

Van slapen tot schaatsen!

Het restaurant in kerstsferen.

RIJSWIJK- Midden in het park Overvoorde in Rijswijk bevindt zich Brasserie ‘’Bijna Thuis.’’ Deze prachtige plek is het familiebedrijf van Carol Zeydel. Elk jaar worden er door deze brasserie verschillende activiteiten georganiseerd. Nu staat er voor het tweede jaar een leuke schaatsbaan voor kinderen en prachtige kerstkraampjes waar je ook glühwein of chocolademelk kan halen. Een hele gezellige plek om even een kijkje te gaan nemen!

Wanneer je door het landgoed Overvoorde wandelt, zie je al langzaam achter de bomen een prachtig oud huis verschijnen. Dit is de Brasserie “’Bijna Thuis’’, hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. In de brasserie bevindt zich ook hotel Hoevevoorde. De ideale plek om te overnachten in een bosrijke omgeving.

Sinds 2017 is deze brasserie open voor bezoekers. Carol Zeydel (mede eigenaar van de brasserie) vertelt dat dit gebouw eerst een congrescentrum was. Nadat de voormalige eigenaar hiervan betrapt was op een wietplantage is het huis zeven jaar dicht geweest. In 2017 besloot de familie van Carol het huis te kopen van de gemeente Rijswijk. Met de hele familie hebben ze het pand opgeknapt. Vanaf het begin trok de brasserie veel publiek. Door mond op mond reclame kende veel mensen deze plek en je loopt er in de zomer al snel langs als je even je hond uit laat. Tijdens een rondleiding laat Carol het restaurant en hotel zien. De volledige inrichting is ook gedaan door een familielid. Elke kamer van het hotel is anders ingericht. Van chique suites met een bubbelbad tot éénpersoonskamers met bloemenbehang. Ook het restaurant is op dit moment prachtig in kerstsferen ingericht. In het restaurant zitten op deze vrijdagochtend al verschillende mensen heerlijk te genieten van hun kopje koffie. ‘’Met de lunch zal het drukker worden en ook met kerst is het restaurant al helemaal volgeboekt.’’ Behalve een hapje eten of een nachtje slapen kan je hier ook terecht voor bijvoorbeeld vergaderingen, babyshowers, borrels en bedrijfsfeesten. ‘’Eigenlijk kan alles hier, zolang je het van tevoren maar even met ons overlegt’’, zegt Carol.

Ook worden er dus door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd. Er is weleens een BBQ georganiseerd en ook voor een pub quiz kan je je regelmatig aanmelden. Momenteel staat er een kleine schaatsbaan voor kinderen en verschillende kerstkraampjes. Nu is het hier nog rustig, maar in het weekend kan je op meer mensen rekenen. Er komen ook vaak schoolklassen naar de schaatsbaan. Dit hele idee is eigenlijk spontaan gekomen. “De één komt met een idee en de ander kent weer via via iemand die dit wel kan organiseren.’’ Bij de kerstkraampjes worden door verschillende mensen mooie kerstspullen verkocht. Laatst was er ook een groep mensen met een beperking die mooie servetten hadden gemaakt, die verkopen ze dan zelf van achter hun kraampje.

De mensen in Rijswijk zijn ook erg enthousiast. Een bezoeker vertelt dat hij erg blij is met dit initiatief, hij vindt het heel leuk dat zijn kinderen hier heerlijk kunnen schaatsen, terwijl hij van een kopje koffie geniet of rondsnuffelt bij de kerstkraampjes.

Dus voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke activiteit in de kerstvakantie, is deze plek zeker een aanrader!

Tekst: Larissa Kuiper

Luister hieronder naar het audio item van Sarah Bonapart.

https://soundcloud.com/saar-booda/bijna-thuismp4/s-e8lk5wantuz?si=95bb335aa55d4521a78ceb4edee73fc5&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Larissa Kuiper

Hee lezers van WakkerWest, Mijn naam is Larissa Kuiper. Ik ben negentien jaar oud en kom uit Rijswijk. Momenteel ben ik eerstejaars student aan de Hogeschool voor Journalistiek. Het leuke aan de journalistiek is dat ik verhalen op mijn eigen manier kan vertellen aan de lezers of luisteraars. Ik vind het belangrijk dat mensen met mijn verhalen kennis opdoen, waaruit ze hun eigen mening kunnen vormen. Dit hoop ik dan ook op onze website te bereiken! Ik wens jullie allemaal heel veel kijk, luister- en leesplezier op onze website!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.