We moeten het met elkaar doen

We moeten het met elkaar doen

BAARLE-NASSAU – In Baarle zijn verschillende initiatieven ontstaan om mensen door de coronacrisis te helpen.  Vrijwilligers melden zich bijvoorbeeld aan om boodschappen te doen voor bejaarden of de hond uit te laten voor zorgpersoneel.

De koning vertelde in zijn toespraak: “Dit is iets waar we samen doorheen moeten. Heel veel mensen beseffen dat. We houden een wakend oog op anderen en helpen elkaar waar het kan.” Nu een groot deel van de mensen verplicht is om, al dan niet zonder werk, thuis te blijven, wil men toch hun steentje bijdragen aan de maatschappij.

Eveline Beemsters (43) is dorpsverbinder in Baarle-Nassau. Ze werkt vanuit het bedrijf Contour De Twern, dit bedrijf organiseert allerlei diensten op het gebied van welzijn. Mensen kunnen zich via haar aanmelden om vrijwilliger te worden en ze geeft hen daarna diensten wanneer nodig. Ze vindt het belangrijk dat mensen elkaar juist in deze tijd blijven helpen. “We moeten het toch maar met elkaar doen”, aldus Beemsters. “In deze tijd kunnen eigenlijk alle kwetsbare mensen hulp gebruiken. Dat zijn natuurlijk zieken, maar ook mensen die hun echtgenoot bijvoorbeeld hebben verloren, eenzame mensen, onstabiele gezinnen. Ik weet een aantal gezinnen waarin de ouders niet instaat zijn de kinderen te begeleiden bij het huiswerk. Wat ik nu in de praktijk zie is ook veel ouderen die echt stil zijn komen te vallen. Ze hebben bijvoorbeeld geen rijbewijs meer, durven de supermarkt niet in of willen gewoon graag een praatje kunnen maken om eenzaamheid tegen te gaan.” Beemsters merkt ook dat er meer aanmeldingen zijn van vrijwilligers “we zien een duidelijke stijging”.

Lenneke Wouters (42) is vrijwilliger. Ze doet boodschappen voor een echtpaar, heeft een kaartenactie opgezet voor een eenzame oudere vrouw en heeft kaartjes met het nummer van Beemsters in de bus gedaan bij kwetsbare ouderen. “Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik het belangrijk vind iets voor een ander te doen. Als we ons allemaal een beetje inzetten om een ander te helpen zal de wereld er een stuk vriendelijker uit zien”, vertelt ze.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *