Heropening schoonheidssalon

Heropening schoonheidssalon

Na acht weken sluiting is schoonheidssalon Feel Beauty By Cindy weer open. Vanwege de coronacrisis moest de salon eind maart sluiten, om besmetting te voorkomen. “Het was vooral heel erg vervelend,” aldus Cindy van den Broek (38), schoonheidsspecialist en eigenaar van de salon, “maar ik ben blij dat ik weer open mag.”

Het voornaamste probleem in de schoonheidssalon is het gebrek aan ruimte. Van Den Broek probeert waar mogelijk de anderhalve meter afstand te waarborgen, maar dat gaat niet overal. Daarom richt zij zich vooral op andere maatregelen om besmetting te voorkomen. “Ik draag vrijwel de hele tijd latex handschoenen, die ik vaak verwissel en ik was mijn handen voordat ik nieuwe handschoenen aandoe en voor en na elke cliënt. Tijdens de behandeling van een cliënt draag ik zelf een mondkapje.”

Verder wordt er van bezoekers ook verwacht dat ze rekening houden met het coronavirus. Cliënten moeten bellen om hun afspraak te verzetten als ze verschijnselen vertonen. Van Den Broek doet voor klanten die wel kunnen komen de deur open, zodat er zo min mogelijk contactpunten zijn. Bij binnenkomst moeten klanten hun handen reinigen met ontsmettingsmiddel en vraagt Van Den Broek of ze niks willen aanraken. “Je moet het samen doen”, vindt Van Den Broek. “Gelukkig werkt iedereen mee.”

In tegenstelling tot fysiotherapeuten en huisartsen, waar sommige afspraken nog telefonisch doorgingen, was dat voor Van Den Broek geen optie. Acht weken sluiting betekent dus acht weken van gemiste afspraken. “Je kunt helaas geen acht weken inhalen terwijl je dat eigenlijk wel wilt doen. Ik vond het zo vervelend om al die afspraken af te blazen en thuis te moeten zitten,” vertelt Van Den Broek. Met de maatregelen om besmetting te voorkomen, duurt elke behandeling langer. Hierdoor duurt het langer voordat cliënten weer een afspraak hebben.

Over de auteur

Fiep Herinckx

Fiep is redacteur voor YOUNEWS. Zij is geïnteresseerd in duurzame levensstijlen, fotografie, cultuur en sociaal-maatschappelijk activisme.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *