Thirty030 nieuwe aanwinst voor Utrecht?

Thirty030 nieuwe aanwinst voor Utrecht?

Foto: Pexels

Thirty030 is een groep jonge initiatiefnemers die van Utrecht een levende en bruisende stad willen maken. Het initiatief wordt gesteund door Utrecht Marketing en streeft ernaar om Utrechters met elkaar te verbinden.

Thirty030 heeft veel samenwerkingsverbanden waaronder een met Economic Board Utrecht die nieuwe en bestaande initiatieven een podium geven en helpen te ontwikkelingen. Thirty030 werkt ook samen met Utrecht Marketing ‘’Dat is leuk, aangezien zij zich echt inzetten voor het merkt Utrecht’’ zegt Jacqueline van der Schagt (32) werknemer Economische Zaken gemeente Utrecht. Sinds 1 januari 2017 is Utrecht Marketing bezig om het verhaal van Utrecht te vertellen in Nederland en daarbuiten. Utrecht Marketing is een hele goeie partner om te hebben. Het is leuk, omdat Utrecht en het ontstaan van de stad bekender wordt bij een groter publiek. Deze jonge initiatiefnemers kunnen daarbij helpen.

‘’Thirty030 krijgt subsidie van de gemeente om het merk Utrecht te vergroten en te verbeteren. Hun doelen en ideeën sluiten deels aan op het coalitieakkoord, maar vanwege haar eigen entiteit kunnen zij daar ook vanaf wijken. Daarnaast sluiten haar doelen en ideeën ook niet aan op het college’’ geeft Van der Schagt aan. Zij hebben voor ieder stukje in Utrecht een eigen ambassadeur en zitten nu op een aantal van 21.

Thirty030 zet allerlei projecten op om van Utrecht een mooiere stad te maken. Momenteel is Thirty030 bezig met een project waarbij zij het woord ‘Utrechtenaar’ willen normaliseren. Dit project krijgt veel aandacht op sociale media. Het woord werd vroeger gebruikt als een scheldwoord voor homoseksuelen, maar heeft tegenwoordig een andere betekenis gekregen Het onderscheid tussen Utrechter en Utrechtenaar is er nog steeds en daar wil Thirty030 veranderding in brengen: ‘’Ga weg met dat onderscheid’’. Of Thirty030 een hit gaat worden onder de inwoners van Utrecht is nog maar de vraag. We gaan het zien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *