Horeca heeft moeite met handhaven van de coronamaatregelen

Horeca heeft moeite met handhaven van de coronamaatregelen

Burgemeesters in het hele land zitten met hetzelfde probleem: het handhaven van de coronamaatregelen in de horeca. De horeca is sinds kort weer open en mensen mogen sinds 1 juni weer genieten van een drankje of een hapje eten, maar het houden aan de maatregelen blijkt moeilijker dan gedacht.

Hubert Bruls de voorzitter van de Veiligheidsberaad is hier van op de hoge en zegt het volgende over: ‘’binnen in de horecagelegenheden vinden mensen het steeds moeilijker om onderling 1,5 meter afstand te bewaren. Met name de verplichting om binnen te blijven zitten en niet te gaan lopen of staan, blijkt lastig na te komen’’. Mensen gaan lakser om met de corona maatregelen en voor de horeca is dit moeilijk te handhaven.

Vanwege deze reden hebben sommige eigenaren besloten om hun zaak dicht te houden. Zoals in de Eindhovense uitgaansstraat Stratumseind sloten de eigenaren de deuren uit angst voor een boete. Deze boete kan oplopen tot 7.000 euro en sinds 1 juni is er hier en daar een boete uitgedeeld, al blijft het vaker bij waarschuwingen. Ook bezoekers van horeca zaken die zich niet aan de regels houden kunnen een boete ontvangen, maar dit is tot het heden nog niet gebeurd. Bruls voegt hieraan toe: ‘’met de vakantieperiode in aantocht willen we graag iedereen de gelegenheid geven om op een terrasje te zitten of een hapje te gaan eten, maar wel op een veilige manier’’.

De overheid heeft nog niet aangegeven dat de maatregelen versoepeld worden maar daar hebben bezoekers een andere mening over. Laura ten Hoopen (54) uit Utrecht zegt: ‘’ik vind het heerlijk om weer op een terrasje te zitten maar hou me wel aan de maatregelen, vooral de 1,5 meter afstand’’. Student Bjorn van de Beek (19) uit Breda heeft er een andere kijk op ‘’tijdens het uitgaan kunnen we dansen en worden s ’nachts de maatregelen iets versoepeld, ze houden wel bij hoeveel mensen binnen zijn en laten na een bepaald aantal geen nieuwe bezoekers meer binnen’’. Of de maatregelen versoepeld gaan worden weten we nog niet, maar tot die tijd is het naleven van de maatregelen nodig om de horeca open te houden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *