Een dagje uit bij de geertjes hoeve

Een dagje uit bij de geertjes hoeve

Geertjes hoeve in Haarzuilens is het perfecte uitje voor het hele gezin, maar mensen van alle leeftijden kunnen hier een leuke dag beleven. Ik woonde vroeger vlak bij de geertjes hoeve en zat op school in Haarzuilens, desondanks ben er nog nooit geweest. Door de corona moesten ze veel maatregelen nemen, maar zij bleven wel open. Sèra Grevenstuk (21) werknemer bij de geertjes hoeve neemt mij een dagje mee.  

Bij binnenkomst heb je een boerenwinkel met allemaal biologische en streekproducten, zoals honing, eigen gemaakte geiten- en koeienkaas en nog veel meer. Daarnaast kan je in de winkel een flesje melk voor kleine geitjes of een bakje met voer voor de grotere geiten kopen. De geiten kun je voeren op het terrein, wat is dat toch schattig en leuk om te doen. Als je de winkel verlaat kom je op een speelterrein uit, hier kunnen de kinderen spelen en geitjes voeren. Er staan nog twee stallen met daarin melkgeiten en varkens, tussen de stallen is een speelplaats met zand, een glijbaan en schommels. Er lopen ook nog konijnen, cavia’s, katten en pony’s op het terrein rond. Je kunt ook een rondje rijden op een pony.

Hierna lopen we naar het restaurant, hier kun je buiten op het terras zitten of binnen. Het restaurant is heel ouderwets ingericht met mooi houtenbalken op het plafon, het geeft gelijk een boerderij sfeer als je binnenkomt. Hier kan je verst gemaakte pannenkoeken bestellen en daarbij een glaasje verse geitenmelk bestellen. Je kunt er ook tosti’s, andere drankjes en verschillende belegde broodjes bestellen.

Tijdens de coronacrisis is de winkel gewoon blijven draaien, al moesten er wel een paar veranderingen worden aangebracht. Zo moest het personeel handschoenen aan doen en werd er plexiglas bij de balie geplaats. Ook is er een ander halve meter afstand aangegeven op de grond bij de lijn voor de kassa. Op het terrein waren ook verschillende maatregelen genomen ‘’het terrein kan alleen betreden worden door een stok met een boerenzakdoek mee te nemen. De regel geldt 1 stok per 2 volwassenen, zijn de stokken op dan moet je wachten tot er weer een stok vrij komt’’ vertelt Grevenstuk. Toen de horeca weer open ging, is het terras gedeelte en restaurant afgezet zodat er een looproute kon werden gecreëerd over het terrein. Hierdoor konden de gasten de dieren bezoeken zonder te dicht bij andere bezoekers in de buurt te komen. ‘’als je op het terras wilt zitten of in het restaurant moet je verplicht eerst een lijst met vragen beantwoorden, kan je op alles nee antwoorden mag je op het terras komen zitten’’. Er moet veder aangegeven worden met hoeveel huishoudens je bent en handen wassen is verplicht. Een tafel wordt door een gastvrouw aangewezen en je mag een uur in het restaurant verblijven. Gasten moeten hun nummer achterlaten als er eventueel een ontsmetting ontstaat. ‘’het personeel draagt handschoenen en desinfecteert alles meerdere keren per dag, zoals tafels, stoelen, pinautomaten, toiletten en nog veel meer’’. Het bedrijf houdt zich goed aan de nieuwe maatregelen en gasten voelen zich hier veilig omdat er onder andere goed aan de gezondheid wordt gedacht.

Het laatste wat Grevenstuk wil toevoegen voordat ik geertjes hoeve verlaat is het volgende: ‘’voor de corona vond iedereen het een fijne plek, ook voor de mensen die niet veel te besteden hebben. Dit was een goede uitkomst, omdat wij geen entree hanteren de bezoekers zijn erg blij dat wij open zijn en op deze manier toch de gasten kunnen ontvangen’’. De geertje hoeve is door alle omstandigheden tevreden met hoe hun zaak weer op gang komt en met de zomer in zicht kan het alleen nog maar beter worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *