Geen concert at sea maar concert at home

Geen concert at sea maar concert at home

foto: Marijn Gelderloos

GOUDA- Concert at Sea is voor veel mensen een hoogtepunt in het jaar. Het Zeeuwse festival zou dit jaar voor de vijftiende keer plaatsvinden. Marijn Gelderloos (53) zou dit jaar voor het eerst gaan.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat Concert at Sea niet doorging?
Jammer, maar wel begrijpelijk.

Leg eens uit…
Dit zou voor mij en mijn dochter de eerste keer zijn dat we naar dit festival zouden gaan, en we hadden er heel veel zin in. Aan de andere kant is het begrijpelijk dat het festival onder deze omstandigheden niet door kan gaan, dat snap ik wel.

Wat hebben jullie gedaan in het weekend dat het festival eigenlijk zou plaatsvinden?

Wij hadden al een huisje in Vlissingen geboekt, dus dat hebben we aangehouden. We zijn heerlijk een weekend weg geweest, we hebben op het strand gelegen en van de zon genoten. We hebben ook veel gekeken en geluisterd naar Concert at HOME, een goed initiatief van de mannen van Bløf. Het hele weekend werden er optredens van voorgaande jaren uitgezonden, van Guus Meeuwis tot Sting. Zo hadden we toch nog een beetje het gevoel alsof we op de Brouwersdam stonden.

Welk optreden vonden jullie het leukst om te zien?
Ik denk toch wel Bløf, op de zaterdagavond. Zij sluiten elk jaar het festival af. Er was gekozen om het optreden van 2017 uit te zenden, een erg goed en mooi optreden. We kregen echt zin om daar te staan.

Wat doen jullie volgend jaar met Concert at Sea?

We zijn erbij! We hebben onze tickets van dit jaar omgezet naar die van volgend jaar, we hebben de accommodatie ook al binnen dus we kijken er enorm naar uit. We beginnen met één dag, maar misschien groeit dat in de jaren daarna wel uit naar meerdere dagen. Wij hebben genoeg vrienden die ook zo begonnen, maar nu altijd drie dagen op het festival te vinden zijn.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Ik denk de sfeer in het algemeen. Als ik de beelden zie, krijg ik al kippenvel. Moet je nagaan als je daar staat, dat is een prachtig beeld.

Over de auteur

Julia Kuipers

Julia is verslaggever . Ze houdt van sport en lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *