Sportpark Oosterwei is weer open

Sportpark Oosterwei is weer open

foto:Pexels

GOUDA- Voetbalmoeders die elkaar enthousiast begroeten, spelers die duels uitvechten en de geur van koffie en frituur. Sportpark Oosterwei is weer helemaal open, en daar is iedereen blij mee.

“We zijn weer open, heerlijk toch? Ik miste de gezelligheid wel hoor, nu was het zo stil”, vertelt de kantinehouder terwijl hij een kan koffie overhandigd aan een voetbalvader, “je merkt dat iedereen ook blij is dat ze weer wat kunnen drinken met elkaar. De kantine heeft ook een maatschappelijke functie.”

Als je op de velden kijkt wordt er fel getraind. Teams met senioren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden, en daar wordt goed gebruik van gemaakt. “Het voelt weer als vóór de coronacrisis, het is zo fijn om weer duels te mogen spelen”, zegt een speelster uit het eerste vrouwenelftal als ze bezweet maar lachend het veld af komt. Ze wordt gevolgd door meer speelsters die druk praten en lachen.

Op een ander veld lopen meerdere jongens in trainingspak warm voor de eerste oefenwedstrijd sinds maart. Ze nemen het erg serieus, en praten weinig. “Hij is hier al dagen mee bezig, hij was niet te houden. Ze mochten natuurlijk al wel partijen onderling, maar de hunkering naar een wedstrijd was er”, zegt een moeder die haar zoon aanschouwt in zijn natuurlijke habitat. Andere ouders knikken bevestigend en praten dan weer verder met elkaar terwijl ze hun koffie en gevulde koeken nuttigen.

Het enige wat nog niet mag is douchen na trainingen en wedstrijden. “Dat is dan wel weer jammer, we hebben na de wedstrijd juist veel lol in de kleedkamer. Dat zijn de momenten dat je echt even goed kan bijkletsen”, zucht een speelster uit vrouwen 2. Ze vertelt dat ze naar huis gaan om te douchen om daarna weer terug te keren naar het sportpark voor de gewoonlijke ‘derde helft’.

In de kantine zitten verschillende mensen al aan het bier, wat rond het middaguur veroorloofd is op deze plek. “Normaal gesproken drinken we bier na een wedstrijd, maar na een training kan ook wel toch?” vraagt een speler uit Jodan Boys 11. Samen met zijn vrienden zit hij weer als vanouds in de kantine, iets wat ze allemaal hebben gemist. “Geen voetbal kon nog wel, maar geen derde helft was erg pijnlijk en een groot gemis”, besluiten ze gezamenlijk.

Jodan Boys is een club waar hele gezinnen op voetbal zitten. Vanaf deze week is het weer mogelijk om met het hele gezin op het complex te zijn. De oudere broer traint met zijn team en kijkt uit naar bier, het jongere broertje speelt een wedstrijd en zet een sprintje in om die bal nét binnen te houden en een voorzet te geven en het jongste broertje is op een strook naast het veld met andere kindjes aan het dollen met een bal. “Dit heb ik gemist hoor, al was een zaterdag vrij ook wel eens lekker”, zegt de moeder van de jongens met een knipoog.

Over de auteur

Julia Kuipers

Julia is verslaggever . Ze houdt van sport en lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *