Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch op zoek naar alternatief voor evenement

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch op zoek naar alternatief voor evenement

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch in 2019

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch kondigde in het Brabants Dagblad aan dat door de verschillende corona maatregelen ze opzoek gaan naar een andere manier om de lokale restaurants te ondersteunen.

Het culinaire evenement dat elk jaar in ‘s-Hertogenbosch wordt georganiseerd, waarbij vooral de aandacht voor de stad en horeca centraal staat kan helaas dit jaar door de corona maatregelen niet op de traditionele manier georganiseerd worden. Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch was gepland van 17 tot en met 20 september 2020, maar omdat de gemeente tot 1 september geen vergunningen voor evenementen afgeeft en kijkend naar het jaarlijks aantal bezoekers, vindt het bestuur van Bourgondisch dat het niet verantwoord is om het in de huidige vorm te laten plaatsvinden.

Volgens Geanne Christis, bestuurslid PR & communicatie van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch hebben ook nog andere factoren een rol gespeeld: ‘ De horeca heeft het erg zwaar gehad de afgelopen periode. Nu alles langzaam weer op gang komt, zullen ze al hun aandacht nodig hebben om alles in goede banen te leiden. Aldus Christis’ Om dan ook nog van deze ondernemers te vragen of zij hun tijd en energie zouden willen steken in Bourgondisch, dat is lastig’.

De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat ook het uitnodigen van gasten lastig wordt. Daarom heeft Bourgondisch ’s-Hertogenbosch gekeken naar de mogelijkheid of ze iets misschien op een kleinere schaal kunnen organiseren. Gedacht is bijvoorbeeld aan het weghalen van een podium om zo ruimte te creëren en om zo het aantal personen dat toegang krijgt tot de locatie te beperken. Toch draait het uiteindelijk volgens Christis om het ontmoeten op wat voor manier dan ook.

Een probleem waar verschillende grote, maar vooral kleinere horecaondernemers volgens Christis vooral nu tegenaan lopen is dat ze niet of weinig terras ruimte hebben. ‘Hierdoor kunnen ze niet zoals de cafés die aan de parade zitten hun terras zo neerzetten dat ze toch met de anderhalve meter regel, gasten kunnen ontvangen’. ‘Daarom zijn we nu aan het kijken of we misschien deze kleinere restaurants die geen plek hebben voor een buitenterras een plekje kunnen geven op de parade’. Het bestuur van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch is ook aan het kijken of ze de overkapping die ze normaal gebruiken voor het evenement kunnen inzitten op de parade. ‘Zo willen wij proberen om toch nog iets voor de stad te organiseren’ vertelde Christis, ‘We zijn hierover in overleg met verschillende partijen, waaronder de gemeente.’

De doelstelling van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch is al sinds de stichting in 1987 om meer aandacht op de stad en de horeca faciliteiten in de binnenstad en de regio te vestigen, volgens www.bourgondisch-sh.nl. De relatieavond is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot netwerkmoment voor het regionaal bedrijfsleven. Sinds 2002 is: de muziek, het entertainment en een kinderprogramma, toegevoegd aan het programma. Hierdoor werd het evenement veel aantrekkelijker, waardoor het uiteindelijk is uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement, waar gemiddeld 25.000 bezoekers per jaar op afkomt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *